Dancila a trimis-o de urgenta pe Pintea la Sapoca

Duminica, 18 August 2019, ora 14:21
4471 citiri
Dancila a trimis-o de urgenta pe Pintea la Sapoca
Foto: Facebook/Sorina Pintea

Ministrul Santatatii, Sorina Pintea, a plecat la Buzau sa coordoneze personal ancheta dupa tragedia de la spitalul din Sapoca.

Deplasarea i-a fost ceruta de premierul Viorica Dancila.

"In urma informarii in permanenta a premierului, la dispozitia acesteia, am pornit de urgenta la spitalul Sapoca din Buzau, pentru a coordona personal ancheta interna privind intamplarile din noaptea trecuta si pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmarire penala.

Este un caz tragic care impune rigoare in analiza si masuri urgente. Am spus de fiecare data ca siguranta si sanatatea pacientilor sunt menirea intregului sistem medical, iar orice eroare de procedura trebuie corectata prompt pentru a preveni astfel de drame.

Suntem alaturi de familiile indurerate si le transmitem toata compasiunea noastra, precum si asigurarea faptului ca toti cei ce se vor dovedi vinovati vor plati", a scris pe Facebook Sorina Pintea.

Un barbat internat la spitalul de Psihiatrie din Sapoca a atacat, sambata noapte, mai multi pacienti din doua saloane. Patru dintre acestia au murit, iar alti noua au fost raniti, dintre care unii se afla in coma.

Directorul Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca, Viorica Mihalascu, a precizat ca agresorul era internat intr-un salon normal de spital, fara supraveghere suplimentara.

Viorica Mihalascu a spus ca "totul s-a petrecut in mai putin de un minut".

"Foarte, foarte repede, nu au putut sa intervina. La momentul incidentului, in sectie, in pavilionul acela, erau 6 asistente medicale, trei infirmiere si doi muncitori supraveghere pacienti psihici periculosi. Personalul medical nu a apucat sa intervina", sustine directorul spitalului.

De dimineata, Sorina Pintea a trimis Corpul de Control pentru a verifica situatia de la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in tura din noaptea trecuta, in pavilionul in care s-a intamplat tragedia au fost un medic si sapte asistenti, 3 infirmiere si 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculosi.

In schimb, sindicalistii de la Sanitas sustin ca e inadmisibil ca o asistenta, un instructor si o infirmiera sa supravegheze 70 de pacienti.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Pintea Sapoca Dancila ancheta , #ministrul Sanatatii