Ce spune Pintea despre cazul senatorului adus cu elicopterul in Bucuresti pentru o durere de burta si cap

Joi, 23 Mai 2019, ora 16:34 13518 citiri
Foto: Facebook/Sorina Pintea

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a comentat faptul ca un senator PSD a fost transportat cu un elicopter SMURD de la Suceava la Institutul "Matei Bals" din Capitala. Ministrul a sustinut ca solicitarea in astfel de cazuri vine din partea personalului medical si se realizeaza cu "o puternica justificare medicala".

"Din punct de vedere al starii de sanatate sunt convinsa ca el nu ar fi internat la 'Matei Bals' daca nu ar fi existat probleme. Pe de alta parte, transportul se face la solicitarea personalului medical. Telefonul la 112 pentru transport se da de catre un medic. (...) Acest transport se face gratuit cu o puternica justificare medicala", a spus ministrul.

Pintea a sustinut ca exista criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situatii de Urgenta le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanta.

"Probabil ca, daca nu era de la PSD, ar fi fost altfel prezentat cazul. Din punctul meu de vedere, eu nu cred ca cineva risca sa trimita un elicopter pentru un simplu caz. Nu cred. Pe de alta parte, exista niste criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situatii de Urgenta le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanta", a declarat demnitarul.

Presa centrala a relatat ca senatorul PSD Virginel Iordache ar fi fost transportat de la Suceava cu un elicopter SMURD la Institutul "Matei Bals" din Capitala, desi acesta nu ar fi avut nimic grav.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News