Ce spun Gabriela Firea si Elena Udrea despre arestarea Sorinei Pintea

Duminica, 01 Martie 2020, ora 13:52
15741 citiri
Ce spun Gabriela Firea si Elena Udrea despre arestarea Sorinei Pintea
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Arestarea intempestiva a fostului ministru al Sanatatii Sorina Pintea, in prezent manager al Spitalului din Baia Mare, a fost intens comentata de politicieni si lasa loc scenariilor. Elena Udrea spera ca este vorba de o inscenare, iar Gabriela Firea afirma ca "oricine isi poate pune o intrebare, nu stim in ce baza s-a facut aceasta arestare."

Fostul ministru al Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat duminica despre Sorina Pintea, aflata in arest preventiv sub acuzatia de luare de mita, ca spera ca este nevinovata, ca este o inscenare, precizand ca a apreciat-o ca ministru al Sanatatii.

"Sper ca este nevinovata, ca este o inscenare. Imi doresc pentru ea pentru ca am apreciat-o ca ministru al Sanatatii", a declarat Elena Udrea, prezenta la un eveniment sportiv caritabil, citata de News.ro.

Firea regreta arestarea "la nivel uman"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, duminica, referitor la dosarul de coruptie in care este implicat fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, ca regreta, "la nivel uman", ce s-a intamplat, dar ca nu stie "in ce baza s-a facut aceasta arestare".

"Am fost si eu surprinsa cand am vazut stirile. Trebuie sa asteptam sa se pronunte instanta. La nivel uman imi pare rau de oricine se afla intr-o astfel de situatie, fie ca este coleg cu mine sau nu", a spus, duminica, Gabriela Firea, la Antena 3, citata de Mediafax.

Edilul a adaugat ca ancheta va stabili ce se va intampla in acest caz, mai departe, ea subliniind ca o parte dinte politicieni "au incercat sa castige capital electoral din aceasta situatie".

"Nu neaparat ma sperie aceasta arestare, dar oricine isi poate pune o intrebare, nu stim in ce baza s-a facut aceasta arestare. Oricine isi poate pune intrebarea daca nu se platesc anumite polite", a adaugat primarul general.

Arestata pentru 30 de zile

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, in prezent manager al Spitalului din Baia Mare.

Decizia nu este definitiva. Ea este acuzata ca a luat de mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Sorina Pinte arestare, #Sorin Pintea Elena Udrea, #Sorina Pintea Gabriela Firea , #stiri Sorina Pintea