Ce obligatii are Sorina Pintea in timpul controlului judiciar si cu cine nu are voie sa comunice

Vineri, 06 Martie 2020, ora 16:56 8408 citiri
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, trebuie sa respecte mai multe obligatii in urmatoarele 60 de zile, in care se afla sub control judiciar, in dosarul in care este cercetata pentru luare de mita.

Decizia de revocare a arestului preventiv si cercetarea sub control judiciar a fost luata de un complet format din doi magistrati de la Curtea de Apel Bucuresti: Risantea Gagescu si Corina Mindrila, fosta Daescu, fosta Gherghisan.

Pintea trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) Sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemata;

b) Sa informeze de indata organul judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;

c) Sa se prezinte la IPJ Maramures, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de aceasta institutie ori de cate este chemata.

Curtea de Apel Bucuresti i-a impus Sorinei Pintea sa nu comunice direct sau indirect cu celalalt inculpat din dosar, afaceristul Mihai Coste, dar si cu mai multi martori: George Lucian Tudor, Octavian Niculescu, Marius Mihai Barbul si Dan Botorce - este vorba de denuntatori, angajati ai firmei care au dat presupusa mita sau angajati ai spitalului din Baia Mare.

"Atrage atentia inculpatei Pintea Sorina asupra dispozitiilor art. 215 alin. 3 Cod procedura penala referitoare la inlocuirea masurii controlului judiciar cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, in situatia in care incalca cu rea-credinta obligatiile care ii revin," se mai arata in minuta instantei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com