Avocatul Poporului s-a autosesizat in cazul Sorinei Pintea

Miercuri, 04 Martie 2020, ora 23:07 7102 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anuntat, miercuri, ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat in cazul Sorinei Pintea, fost ministru al Sanatatii, care ar fi fost impinsa de un ofiter de politie in momentul in care a coborat din masina politiei si a intrat in policlinica.

Sorina Pintea, scoasa din arest pentru un nou consult medical UPDATE Avocatii reclama ca i-au fost incalcate mai multe drepturi

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anuntat, miercuri seara, ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat in cazul Sorinei Pintea.

"Ne-am adresat directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti cu unele intrebari, ca sa intelegem urmatorele lucruri. Vrem sa stim in ce masura este pregatit sa raspunda cerintelor speciale pe care o persoana le are. Privarea de libertate nu trebuie sa insemne o condamnare de moarte", a spus Renate Weber, la Antena3.

Avocatii Sorinei Pintea au depus o sesizare catre Centrul de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 din Bucuresti, reclamand faptul ca fostului ministru i-au fost incalcate mai multe drepturi, ca a fost expusa in situatia in care se afla, adusa in catuse la medic si impinsa de un agent din escorta.

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitiva. Ea este acuzata ca a luat de mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Sorina Pintea a fost arestata preventiv

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com