Pintea a trimis Corpul de Control la INML, la cererea lui Alexandru Cumpanasu

Miercuri, 21 August 2019, ora 16:52
11511 citiri
Pintea a trimis Corpul de Control la INML, la cererea lui Alexandru Cumpanasu
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a trimis miercuri Corpul de control la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" pentru a face verificari privind aspecte administrative, potrivit reprezentantilor MS.

Conform acelorasi surse, se fac verificari si in ceea ce priveste procedurile de comunicare ale INML.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat miercuri ca poate face un control la Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici" din Capitala doar din punct de vedere administrativ, in contextul in care Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, a cerut verificari la aceasta institutie cu privire la gestionarea informatiilor despre expertizele efectuate in cazul Caracal.

"Nu stiu ce contine plangerea (lui Alexandru Cumpanasu - n.r.) . Voi merge la Ministerul Sanatatii, am stabilit o intalnire cu domnul Alexandru Cumpanasu pentru depunerea acestei petitii. Voi vedea ce contine aceasta petitie, dar insist: din punct de vedere legal, Ministerul Sanatatii administreaza INML si nu pot sa fac altfel de verificari decat acestea. Pot sa fac un control din punct de vedere administrativ", a spus Pintea la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

Intrebata daca apreciaza ca ar fi necesar un control la INML, Pintea a raspuns: "Eu cred ca ar fi bine sa lasam specialistii sa isi faca treaba".

Marti, Alexandru Cumpanasu a scris pe Facebook ca va depune la Ministerul Sanatatii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicina Legala, "care sa identifice aceste scurgeri halucinante de informatii false, dar si respectarea procedurilor administrative in procesul de comunicare publica sau a administrarii expertizelor".

Reactia sa a venit ca urmare a unui comunicat de presa transmis de INML, care preciza ca in cazul de la Caracal se continua "cu celeritate" activitatile specifice de expertiza medico-legala si activitatile specifice de laborator antropologice si genetice pentru obtinerea unor date medico-legale complete si ca, "pentru a completa datele-medico legale in interesul justitiei", se desfasoara un proces de reesantionare si de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar daca materialul osos avut la dispozitie este in stare avansata de degradare.

Analizele ADN vor fi reluate pentru oasele gasite in padure. IML: Rapoartele de pana acum sunt preliminare

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Pintea control INML, #plangere Alexandru Cumpanasu INML , #ministrul Sanatatii