SRS le cere parlamentarilor sa se solidarizeze cu Antena3 in fata "abuzului fatis" al sefului DNA

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 16:19
3942 citiri
SRS le cere parlamentarilor sa se solidarizeze cu Antena3 in fata "abuzului fatis" al sefului DNA

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu critica punerea sub ancheta penala atat a jurnalistilor de la Antena 3, cat si a lui Dan Voiculescu, despre care spune ca este "un abuz fatis al sefului DNA, Laura Codruta Kovesi", deplangand "inhibarea unor jurnalisti" si "suprimarea unor emisiuni".

"Punerea sub ancheta penala a jurnalistilor de la Antena 3, a profesorului Dan Voiculescu, precum si initierea unei actiuni, fara precedent, impotriva societatilor editoare reprezinta un abuz fatis al sefului DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si al procurorului de caz impotriva libertatii presei", afirma SRS, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dan Voiculescu, invinuit in dosarul Alexandrescu - vezi acuzatiile

Liberalul considera ca prin punerea sub ancheta penala a societatilor editoare "se creeaza premisele unor abuzuri administrative ale procurorilor, care au drept finalitate limitarea interventiei presei in viata politico-sociala, inhibarea unor jurnalisti sau chiar suprimarea unor emisiuni ori a activitatilor statiilor de televiziune".

De asemenea, senatorul considera ca reprezinta "un atac la fel de grav la adresa libertatii presei si solicitarea doamnei Oana Haineala Schmidt de a fi efectuata o ancheta a CSM asupra declaratiilor unor jurnalisti sau vectori de opinie de la Antena 3 si de la site-ul Lumea Justitiei".

Antena 3, reclamata de CSM la Inspectia Judiciara si CNA

"Consider ca asistam la un abuz deosebit de grav savarsit de reprezentanti ai Procuraturii si de insusi presedintele CSM, avand o finalitate de natura politica", a sustinut Rosca Stanescu.

Acesta a solicitat Comisiei pentru cultura si mass-media a Senatului Romaniei, si tuturor colegilor sai parlamentari sa-si exprime solidaritatea "pentru a apara societatea romaneasca de asemenea operatiuni de violare, in numele legii, dar din ratiuni politice, a unor drepturi si libertati fundamental".

Antena 3, urmarita penal pentru complicitate la santaj - urmeaza Gadea si Ciuvica? (Video)

Dan Voiculescu a fost audiat luni de procurorii anticoruptie la sediul DNA in dosarul in care directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat pentru santaj. La finalul audierilor, Dan Voiculescu a iesit din sediul DNA cu calitatea de invinuit.

Postul de televiziune Antena 3, reprezentat de directorul Mihai Gadea, a fost pus sub urmarire penala, joi, in dosarul in care Sorin Alexandrescu este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS-RDS.

De asemenea, Camelia Voiculescu, actionarul majoritar al trustului Intact, este urmarita penal in cazul Sorin Alexandrescu. Fiica lui Dan Voiculescu este acuzata de complicitate la santaj.

F.N.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Sorin Rosca Stanescu anchetare Dan Voiculescu, #Dan Voiculescu audiat DNA, #Voiculescu invinuit DNA, #Voiculescu anchetat DNA, #SRS anchetare penala Antena 3, #jurnalisti Antena 3 anchetati DNA , #PNL