SRS, la iesirea din inchisoare: Nu ma mai intorc intr-un Parlament sucombat, asemanator celui din Rusia

Joi, 25 Iunie 2015, ora 17:57
6116 citiri
SRS, la iesirea din inchisoare: Nu ma mai intorc intr-un Parlament sucombat, asemanator celui din Rusia
Foto: B1TV

Sorin Rosca Stanescu a stat de vorba, joi dupa-amiza, cu jurnalistii, care l-au asteptat la iesirea din Penitenciarul Jilava. Fostul senator liberal a fost eliberat conditionat, dupa aproape noua luni de detentie, in dosarul Rompetrol.

Rosca Stanescu a promis ca, de acum, va lupta ca in spatele sarmei ghimpate a inchisorii sa ajunga mai putin oameni nevinovati.

"Voi lupta sa fie cat mai putine victime si mai putini raufacatori. Voi incerca, dupa cateva zile de pauza, dupa ce ma duc, cum e firesc, sa imi fac un control medical, sa vad cum pot pune umarul ca in spatele sarmei ghimpate din spatele meu sau fie mai putini oameni nevinovati si in spatele dvs. (al jurnalistilor - n.red.) sa fie mai putini raufacatori", a declarat Sorin Rosca Stanescu.

Intrebat cat a imbatranit in cele noua luni petrecute in spatele gratiilor, fostul parlamentar a raspuns ca el nu vede lucrurile asa, povestind, totodata, ce activitati a avut in inchisoare.

"E greu sa spun, am lucrat foarte mult, am citit mult, am tinut cursuri de civilizatie, de istoria civilizatiei, n-as lua-o asa, n-as pune cele noua luni in care eu v-am asteptat pe voi si voi nu m-ati asteptat pe mine pe seama varstei, nu cred ca asta e problema", a precizat acesta.

Fostul senator a spus ca va face in continuare politica, dar nu intr-un "Parlament sucombat, asemanator celui din Rusia", sau intr-un Guvern "sfasiat".

"Politica se poate face si din directia societatii civile, se poate face in scris, am scris zilnic, voi publica in continuare", a mentionat Rosca Stanescu, adaugand ca Romania are "un Executiv rupt intre doua palate si o putere judecatoreasca care nu e inca nici libera, nici independenta si e departe de a fi nebutonata politic".

Fostul demnitar a vorbit si despre scandalul din jurul lui Victor Ponta, plecat in Turcia sa se opereze la genunchi.

"Situatia e mai grava decat oricand, pentru ca nu avem nicio institutie neafectata, toate sunt grav bolnave si nu vad din directia carei institutii poate veni insanatosirea...nu cred ca avem nevoie de o noua revolutie, dar cred ca maturitatea unei institutii, a patra putere in stat care se numeste presa, mai poate insanatosi societatea noastra", a conchis Sorin Rosca Stanescu, intrebat de un jurnalist cum cometeaza plecarea premierului la Istanbul.

Fostul senator liberal a fost eliberat conditionat din inchisoare, joi. Rosca Stanescu fusese condamnat in dosarul Rompetrol si a executat mai putin de o treime din pedeapsa de doi ani si patru luni de inchisoare, respectiv opt luni si jumatate. Decizia a fost luata de judecatorii Tribunalului Ilfov.

Sorin Rosca Stanescu, eliberat din inchisoare

De ce vor judecatorii sa-l lase pe Rosca Stanescu in liberate: A scris trei carti, e matur si intelectual

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rosca Stanescu Parlament Rusia, #Rosca Stanescu eliberat, #Rosca Stanescu inchisoare , #inchisoare