SRS isi contrazice colegul de partid: Un congres USL este o utopie, USL nu mai exista

Sambata, 04 Ianuarie 2014, ora 10:59
2298 citiri
SRS isi contrazice colegul de partid: Un congres USL este o utopie, USL nu mai exista

Senatorul PNL Sorin Rosa Stanescu considera ca este inutila organizarea unui congres al USL, despre care spune ca este o "utopie" si ca Uniunea nu mai exista de facto.

"Acest congres este o utopie. Pentru a exista un congres USL ar trebui sa existe trei congrese, unul PSD, unul PNL si unul PC. Numai in aceste conditii ar putea fi urmate de unul USL", a afirmat liberalul, vineri seara, la B1 Tv.

Rosca Stanescu a facut declaratiile ca urmare a afirmatiilor colegului sau, vicepresedintele PNL Florin Turcanu, care a anuntat vineri ca va propune conducerii partidului la prima intalnire organizarea unui Congres extraordinar al USL pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu la functia de presedinte al Romaniei.

In PNL se cere congres extraordinar al USL pentru validarea lui Antonescu la prezidentiale

Totodata, senatorul liberal s-a intrebat ce s-ar mai putea decide in cadrul congresului, considerand ca acesta este unul inutil.

"Si apoi ce sa faca acest congres USL? Sa intoarca mortul de la groapa? Pentru ca, chiar daca exista un Guvern in functiune, USL nu mai exista de facto. Nu mai exista nu doar in Ilfov nu exista in foarte multe judete ale tarii si nu exista nici la nivel central.

Ce ar putea sa faca? Ar putea sa redefineasca obiectivele USL? Sa stabileasca ce are voie sa faca de acum incolo Guvernul, fara sa intrebe staff-ul USL? Sa faca o demarcatie intre conducerea USL si reprezentantii partidelor din Guvern? Sunt atat de multe necunoscute incat va garantez ca mortul nu se mai intoarce mortul de la groapa", a precizat Sorin Rosca Stanescu.

Un lider PSD arunca bomba - cand ar fi bine sa se rupa USL

Declaratiile liberalilor Sorin Rosca Stanescu si Florin Turcanu au fost facute dupa ce, joi, vicepresedintele PSD, Gabriela Vranceanu Firea, a afirmat ca USL ar trebui sa se rupa in luna martie, pentru ca in luna aprilie va incepe campania pentru europarlamentare.

"Cel mai bine ar fi in luna martie. In aprilie incepe campania pentru europarlamentare si avem nevoie de o situatie clara. Sa stiu pe picior joc, ca sa zic asa", a spus Firea, care a adaugat ca liberalii au incalcat protocolul USL.

Totodata, liderul social-democrat a subliniat ca in sedintele de partid au fost colegi care au propus ruperea USL.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Sorin Rosca Stanescu congres USL, #Rosca Stanescu congres USL utopie, #Sorin Rosca Stanescu rupere USL , #PNL