Rosca Stanescu, urmarit penal: Nu mi se pare nefiresc

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 19:37
4011 citiri
Rosca Stanescu, urmarit penal: Nu mi se pare nefiresc

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat, comentand punerea sa sub urmarire penala pentru fals in declaratii, ca acest act i se pare unul firesc, prin care procurorii pot face o comisie rogatorie prin care se va dovedi adevarul despre conturile sale din Elvetia si Romania.

"Eu i-am prezentat procurorului de caz toate probele pe care le am, pentru ca domnia sa sa vada ca nu e nimic dubios in provenienta acelor conturi din tara si din strainatate, care sunt ale copiiilor si care reprezinta mosteniri, respectiv donatii, dar, asa cum e si firesc, dansul pentru a-si face cercetarea are nevoie sa solicite din strainatate, prin comisie rogatorie, informatii pentru a vedea ca ce i-am prezentat eu e corect sau incorect.

Nu poate institui o comisie rogatorie fara a institui urmarirea penala, asa e procedura", a declarat SRS pentru Ziare.com.

El a adaugat si ca singurul lucru nefiresc e ca Parchetul nu a trimis un comunicat pentru a anunta punerea sub urmarire.

"In secunda in care mi se va parea ca se intampla ceva nefiresc in aceasta ancheta, voi informa opinia publica, dar totul e in limite firesti.

Dupa ce se solicita date din strainatate, daca ele coincid cu ce am dat eu, e ok. Singurul lucru nefiresc e ca nu a existat un comunicat al Parchetului si a trebuie sa se afle pe surse", a mai spus SRS, membru PNL aflat in curs de excludere.

Sorin Rosca Stanescu, urmarit penal. A uitat sa declare conturile din Elvetia

Procurorii Parchetului General au dispus inceperea urmaririi penale pe numele senatorului Sorin Rosca Stanescu pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii, dupa ce acesta a fost reclamat de Agentia Nationala de Integritate ca nu a mentionat in declaratiile de avere conturi detinute de copiii sai in Elvetia.

Informatia a fost confirmata vineri de reprezentanti ai Parchetului General.

Pe 15 octombrie 2013, ANI a anuntat ca a depus la Parchetul General o sesizare pe numele lui Sorin Rosca Stanescu, pe care il acuza de fals in declaratii, deoarece acesta nu a trecut in declaratiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 si 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) detinute de copiii minori ai acestuia la banci aflate atat pe teritoriul Romaniei, cat si in strainatate.

Valoarea totala a activelor financiare nementionate de Sorin Rosca Stanescu in declaratiile de avere si care se regasesc la bancile aflate pe teritoriul Romaniei este de 63.638 euro, iar valoarea conturilor deschise la o institutie bancara din Elvetia este de 177.035 franci elvetieni (aproximativ 143.000 euro), potrivit ANI.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rosca Stanescu urmarire penala, #Rosca Stanescu conturi strainatate , #senator