Ar trebui exclus Rosca Stanescu din PNL, pentru binele USL? - Sondaj Ziare.com

Duminica, 19 Mai 2013, ora 13:55
6791 citiri
Ar trebui exclus Rosca Stanescu din PNL, pentru binele USL? - Sondaj Ziare.com
Foto: Antena 3

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a reusit ceea ce nu au putut, pana acum, nici referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, nici desemnarea procurorilor sefi si subiectul Ministerului Justitiei, de fapt nicio alta cearta dintre PNL si PSD: sa provoace o criza care sa duca USL la un pas de rupere.

Aparent, galceava s-ar fi iscat dupa ce senatorul i-a acuzat pe "colegii din PSD", miercuri, de faptul ca au ingropat ancheta privind interceptarile judecatorului la CEDO Corneliu Barsan si ca ar fi fost "reticenti" de la inceputul anchetei.

Imediat, presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut ca Rosca Stanescu nu duce o campanie impotriva PSD, in ciuda respectivelor declaratii.

Antonescu linisteste apele din USL: Rosca Stanescu nu duce o campanie anti-PSD (Video)

Presedintele PSD, Victor Ponta, a fost insa mult mai radical. Daca joi a spus ca atacurile repetate ale senatorului liberal reprezinta cea mai mare criza din istoria USL, seara a precizat care a fost "picatura care a umplut paharul".

"Sorin Rosca Stanescu nu este la prima abatere. Este vorba de o campanie de denigrare a PSD, a membrilor PSD. (...) Picatura a fost o declaratie a lui Rosca Stanescu in care a spus ca este foarte mandru de votul de luni din Senat, in care pentru prima dat s-a creat o alta majoritate - PNL, PDL, PP-DD. Daca lucrurile stau asa, atunci colegii de la PNL sa ne spuna, atunci lucurile sunt seriose", a explicat presedintele PSD, joi seara, la TVR 1.

Acesta a mentinat si ca doreste o delimitare clara a declaratiilor - PNL de Sorin Rosca Stanescu - dar si ca nu vrea scuze din partea senatorului liberal.

Ponta: E cea mai mare criza din istoria USL. SRS: Imi cer scuze

"Daca are voie Sorin Rosca Stanescu, are voie toata lumea. Nu ma intereseaza scuzele lui. Nu vreau scuze de la domnul Rosca Stanescu. Daca e in continuare senator USL, inseamna ca nu mai e valabil acordul USL. E o problema foarte grava", a intarit premierul.

Scuze de la SRS, revolta la PSD, reprosuri de la PNL: USL nu se rupe, cel putin pana luni

Rosca Stanescu a dat inapoi, in cursul zilei de joi, sustinand ca nu a acuzat tot PSD atunci cand a afirmat ca cei din partid obstructioneaza ancheta in cazul intercepatarii judecatorului Barsan, ci doar pesedistii din comisia de ancheta.

Liderul liberal Crin Antonescu a tinut sa sublinieze ca PNL nu este de acord cu atacurile interne in USL si ca aceia care vor mai recurge la ele se vor desparti "de partidul din care fac parte si de USL". Vizat direct era Sorin Rosca Stanescu, la presiunile evidente ale colegului de uniune, Victor Ponta.

C. Antonescu: Fractura USL nu mai e "inventie de presa". Nu stiu ce au de gand cei din PSD

Vineri au aparut in presa inregistrari din timpul sedintei Biroului Permanent National al PNL, de joi, in care Crin Antonescu le-a spus colegilor sai ca USL trece acum prin "criza coabitarii" si le-a facut o serie de reprosuri partenerilor din PSD, subliniind ca, in acest moment, "fractura USL nu mai e inventie de presa".

Tot joi, presedintele PNL a spus ca tensiunile nu se rezolva prin ultimatumuri, iar Victor Ponta a subliniat, ulterior, vineri, ca PSD nu a dat niciun ultimatum PNL si ca tot ce a dorit sa vada din partea colegilor de alianta a fost "solidaritate", fara a preciza concret daca vrea sau nu excluderea lui Rosca Stanescu din partid.

De altfel, si senatorul liberal a marturisit vineri ca nu poate lua nicio decizie in privinta unei eventuale demisii din PNL, afirmand insa ca nu crede ca o posibila rupere a Uniunii ar fi provocata de el.

SRS: Nu pot sa fac niciun gest personal, USL nu se va rupe din cauza mea

Intre timp, tot vineri, Crin Antonescu si Victor Ponta au avut o intalnire de urgenta, care a durat mai mult de o ora, la Palatul Victoria, tema de discutie fiind viitorul USL si viitorul lui Rosca Stanescu in PNL.

In urma discutiilor nu s-a luat nicio decizie, urmand ca negocierile pe aceasta tema sa continue si luni, insa "fiecare in partidul sau", dupa cum a declarat Victor Ponta, vineri seara.

"Nu se intampla nimc in weekend, pentru ca vorbim despre lucruri serioase, pe care le vom discuta si luni, fiecare in partidul sau", a explicat premierul.

Ponta: USL nu se rupe in weekend, o sa mai discutam si luni

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a declarat ca "problema nu e Rosca Stanescu", care "beneficiaza de statutul de la putere si e in opozitie", dar si ca ca nu da ultimatumuri PNL.

"Astept de la Crin Antonescu sa ia lucrurile mai in serios. Am vazut ca in interiorul PNL nu erau la fel de serioase lucrurile. Si vreau sa dea un semnal clar ca nu Rosca Stanescu ci liberalii sunt solidari asa cum suntem noi", a mai spus presedintele PSD.

Armistitiu in USL: Ponta si Antonescu, impreuna la congresul TNL

Victor Ponta si-a facut prezenta, sambata, la Congrestul TNL, de la Romexpo, dupa ce a mai purtat discutii cu liderul liberal Crin Antonescu, dorind astfel sa transmita un mesaj ca ar putea fi posibila o intelegere intre cele doua partide, fara a se sti deocamdata care va fi deznodamantul cazului SRS.

Ziare.com va invita la dezbatere si va intreaba daca ar trebui exclus Sorin Rosca Stanescu din PNL, pentru ca USL sa continue sa existe, sau lucrurile se vor calma si fara aceasta masura, ori daca senatorul va alege, in cele din urma, sa plece de buna voie din PNL, avand in vedere protestele PSD si faptul ca nu va mai fi acceptat de catre social-democrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#SRS rupere USL, #Rosca Stanescu exclus PNL, #Ponta rupere USL, #Antonescu rupere USL, #Victor Ponta criza USL, #Rosca Stanescu criza USL , #PNL
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
Nu trebuie exclus!Si-a cerut scuze si tovarasii de ieri si de
Poza S C USL Felix SRL
S C USL Felix SRL
rank 5
Toți securiștii ar trebuie excluși, chiar dacă se desființează USL