Vintu vs. Ghita - se judeca recursul despus de SOV

Joi, 07 Iunie 2012, ora 10:42
1585 citiri
Vintu vs. Ghita - se judeca recursul despus de SOV
Foto: Arhiva

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti judeca, joi, recursul facut de Sorin Ovidiu Vintu in dosarul in care a fost condamnat la 6 luni de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

La ultimul termen din acest dosar, pe 17 mai, SOV a prezentat instantei o proba noua: o inregistrare, presupus a fi de la SRI, care l-ar dezvinovati in acest proces.

Vantu a spus atunci in instanta ca, in urma cu cateva zile, pe cand se afla in masina la un semafor, s-a apropiat de el un barbat, probabil angajat al SRI, care i-a aruncat pe geamul deschis o inregistrare audio. In acea inregistrare se aud Sebastian Ghita si Sorin Enache, iar Vintu a solicitat instantei sa o admita ca proba, pentru ca aceasta inregistrare 'clarifica intregul caz".

Intrebat de judecatori de unde stie ca acea inregistrare este de la SRI si cum de aceasta institutie il ajuta, desi anterior el declarase ca este urmarit de SRI, Vintu a raspuns: "Sunt si securisti de bine. Probabil ca acel domn, nemultumit de ceva, a decis sa ma ajute. Numai SRI are tehnica necesara sa faca acea inregistrare".

Cei trei judecatori ai completului au intrerupt procesul, pentru a decide daca admit inregistrarea ca proba. Ulterior, ei au decis ca admit caseta ca proba cu conditia ca SRI sa certifice ca a facut inregistrarea audio respectiva.

In februarie 2012, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu executare pentru santajarea lui Sebastian Ghita, prin decizia Judecatoriei Sectorului 1.

Alaturi de Sorin Ovidiu Vantu a mai fost condamnat Ion Ilie Cezar, care va executa cinci luni de inchisoare pentru aceeasi infractiune.

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita.

Vintu a declarat in instanta ca a primit o caseta de la SRI aruncata pe geamul masinii

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-ar fi constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", sustine Parchetul General.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Vintu caseta inregistrare SRI, #vintu proces ghita, #SOV proces Ghita , #procese