Vintu vrea sa mearga la tratament in Viena - judecatorii nu il lasa

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 14:33
4604 citiri
Vintu vrea sa mearga la tratament in Viena - judecatorii nu il lasa
Foto: romanialibera.ro

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a cerut, vineri, Tribunalului Bucuresti ridicarea interdictiei de a parasi tara.

El vrea ca in perioada 10-24 ianuarie 2010, sa mearga in Viena pentru a urma un tratament. In plus el a cerut sa nu mai fie obligat sa vina la fiecare termen, din cauza sanatatii precare pe care o are, anunta Antena 3.

Instanta a respins insa solicitarea omului de afaceri, potrivit sursei citate.

Avocatii lui Vintu au depus in instanta un act medical, semnat de un medic din Austria, prin care omului de afaceri i se recomanda sa se interneze la o clinica din Viena, unde acesta a fost operat la inima acum trei ani.

Judecatoarea Camelia Bogdan i-a cerut lui Vintu sa aduca probe suplimentare in sprijinul acestei cereri, avand "unele suspiciuni" cu privire la medicul care a semnat recomandarea, deoarece acesta este de specialitate ginecolog.

Tot la acest termen, avocatul lui Vintu, Marian Nazat, a solicitat judecatoarei efectuarea unei expertize medico-legale de catre INML, pentru a se stabili daca afectiunile de care sufera omul de afaceri il impiedica sa asiste la judecata si daca se poate cere suspendarea procesului.

Avocatii au mai solicitat instantei sa le puna la dispozitie CD-urile cu inregistrarile convorbirilor telefonice purtate de Vintu si ceilalti doi inculpati, urmand ca la urmatorul termen, din 7 ianuarie 2011, in sedinta publica, aceste probe sa fie desigilate.

Lui Sorin Ovidiu Vintu i s-a facut rau in sala de judecata

La inceputul lunii decembrie, omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu i s-a facut rau in sala de judecata, avocatii acestuia sustinand ca are nevoie sa merga la spital, din pricina unei probleme cardiace. Sorin Ovidiu Vintu avea termen in dosarul de favorizare a infractorului, referitor la fuga lui Nicolae Popa din tara.

Atunci Vintu trebuia sa fie audiat in legatura cu legalitatea procedurilor efectuate de procurori in acest dosar. Magistratii i-au permis acestuia sa plece din sala de judecata, in timp ce avocatii sai au ramas pentru a continua pledoaria de aparare.

Sorin Ovidiu Vintu are interdictie de a parasi tara, decizie impusa de Curtea de Apel Bucuresti, la termenul de pe 8 noiembrie. Vintu este cercetat in libertate, insa este obligat sa se prezinte pentru explicatii ori de cate ori instanta ii solicita acest lucru.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 12 octombrie, de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, alaturi de Octavian Turcan si de Alexandru Stoian.

Nicolae Popa a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, in urma prabusirii FNI.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Sorin Ovidiu Vintu, #tratament Viena , #stiri Sorin Ovidiu Vintu