Vintu retrage cererea de stramutare, dupa recuzarea judecatoarei Camelia Bogdan

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 17:13
1881 citiri
Vintu retrage cererea de stramutare, dupa recuzarea judecatoarei Camelia Bogdan
Foto: Arhiva

Tribunalul Bucuresti reia, vineri, dezbaterile in procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

Dezbaterile au fost suspendate in martie, in contextul depunerii unei cereri de stramutare, care, ulterior, a fost retrasa de catre avocatii omului de afaceri, transmite agentia Mediafax, citata de Realitatea Tv.

Avocatii lui Vintu cerusera la Inalta Curte de Casatie si Justitie stramutarea dosarului de la Tribunalul Bucuresti la o instanta similara in grad.

Judecatorul din dosarul Vintu, recuzat

Cererea de stramutare are termen marti, la instanta suprema, insa avocatii omului de afaceri au depus la dosar o cerere de retragere a actiunii, intrucat judecatoarea Camelia Bogdan a fost inlocuita din dosar, in urma admiterii unei cereri de recuzare formulate de avocatii lui Octavian Turcan, inculpat, de asemenea, in acest dosar.

Magistratii de la instanta suprema urmeaza sa ia act de cererea de retragere a actiunii de stramutare.

Tribunalul Bucuresti a stabilit un nou termen de judecata in dosarul de favorizare a infractorului pentru 22 aprilie.

Pe 15 martie 2011, presupusul complice al lui SOV, Octavian Turcan, a cerut sa i se ridice temporar interdictia de a parasi tara motivand ca trebuie sa plece din Romania ca sa-si viziteze parintii si sa depuna o declaratie fiscala la autoritatile din Cipru, unde detine o companie. Judecatoarea Camelia Bogdan a respins cererea lui Turcan pe motiv ca acesta trebuie sa fie prezent la proces ca sa ofere explicatii referitoare la faptele de care este acuzat.

La urmatorul termen al procesului, pe 21 martie, avocatul lui Turcan a cerut recuzarea judecatoarei Camelia Bogdan pe motiv ca s-ar fi antepronuntat asupra vinovatiei clientului sau atunci cand nu i-a permis sa plece din tara. Cererea de recuzare a ajuns a doua zi pe masa Elenei Burlan, care a decis ca judecatoarea Camelia Bogdan ar fi incompatibila sa judece mai departe cauza.

Judecatoarea lui Vintu, recuzata din motive care nu exista in Codul Pena

Vintu si Stoian sunt acuzati ca l-au sprijinit pe Nicolae Popa, facand demersuri pentru ingreunarea procedurilor de extradare din Indonezia, potrivit Parchetului General.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a reiesit ca, in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, doua transe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#camelia bogdan judecatoare sorin ovidiu vintu, #Sorin Ovidiu Vintu proces , #procese