Vintu, retinut pentru 24 de ore, pentru santaj

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 19:52
6607 citiri
Vintu, retinut pentru 24 de ore, pentru santaj
Foto: Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut, miercuri seara, de procurorii Parchetului General, care au emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, pe numele sau. Vintu este acuzat de santaj si actiuni de amenintare la adresa lui Sebastian Ghita.

In acelasi dosar a fost retinut si Ion Ilie Cezar, un reprezentat al omului de afaceri. Sorin Ovidiu Vintu este acuzat ca a recurs si la amenintari cu moartea la adresa patronului Asesoft, Sebastian Ghita, anunta Realitatea TV.

In perioada martie - aprilie 2011, Vintu i-a pretins lui Ghita suma de 150.000 de euro si i-a transmis ca, daca nu ii primeste, il va omori.

Inregistrarea care l-a bagat pe Vintu in arest: Am impuscat sute de racketi

Amenintarile la adresa lui Ghita au fost facute personal de Vintu, dar si prin intermediul lui Ion Ilie Cezar.

In jurul orei 20:20, Vintu a plecat de la Parchetul General, in scaunul cu rotile, pentru a fi dus la Directia de Cercetari Penale.

Afaceristul a fost asediat de jurnalisti inainte de a fi bagat in duba politiei, dar nu a dat nicio declaratie. Mai mult chiar, bodiguarzii care l-au carat pe sus pe Vintu au facut un zid uman, pentru a-l feri pe acesta de camerele de luat vederi.

In timp ce era urcat in duba scaunul cu rotile in care se afla Vintu, politistii l-au atins pe omul de afaceri la un picior, moment in care acesta a inceput sa tipe.

Vintu va sta in arestul Politiei Capitalei, pana joi seara, la ora 20:00.

Sebastian Ghita a parasit si el sediul Parchetului General miercuri seara la ora 20.40, la cateva minute dupa ce Sorin Ovidiu Vintu ajunsese in arestul politiei.

Celalalt acuzat, Ion Ilie Cezar, se afla inca la Parchetul General, la ora 20:45. Dupa audieri, va fi transportat in arestul politiei, la directia de cercetari penale, alaturi de Sorin Ovidiu Vintu. Ion Ilie Cezar, reprezetantul afaceristului, a fost audiat mai bine de o ora si jumatate.

SOV si Ion Ilie Cezar vor fi prezentati joi dimineata magistratilor Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Sorin Ovidiu Vintu isi petrece noaptea in arest - vezi reactii

Vezi motivarea deciziei luata de procurori

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au dispus la data de 19 aprilie 2011 inceperea urmariri penale, iar in cursul zilei de miercuri, retinerea invinuitilor Vintu Sorin Ovidiu si Ion Ilie Cezar sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj.

Din probele administrate pana la acest moment procesual, a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, VIntu Sorin Ovidiu a pretins partii vatamate G.S. suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani", se arata in motivarea deciziei luata de procurori.

In comunicatul remis de Parchetul General se mai arata ca "actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de invinuitul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul invinuitului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust.

"Invinuitul VIntu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", se mai arata in rechizitoriul intocmit de procurori.

Sorin Ovidiu Vintu, audiat la Parchetul General. Motivul: amenintare si santaj

Sorin Ovidiu Vintu s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a fi audiat de procurori, alaturi de Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV.

Vintu a ajuns la Parchet miercuri, la ora 18:30, si a intrat direct la audieri, anunta Realitatea TV.

Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV si patron al companiei Asesoft, s-a prezentat si el la Parchetul General, pentru a fi audiat de procurori.

Audierile celor doi au durat o ora si jumatate si s-au terminat in jurul orei 20:00.

Ghita a depus o plangere, la inceputul lunii, impotriva lui Vintu, pe care il acuza de amenintare si santaj.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Evenimentul Zilei, Sebastian Ghita l-a inregistrat pe Sorin Ovidiu Vintu atunci cand il santaja. Inregistrarile au fost atasate la dosar si, potrivit acelorasi surse, au fost autentificate de catre Parchet si SRI.

Conducerea Asesoft a precizat ca a recurs la acest gest deoarece Vintu si asociatii sai folosesc metode imorale, precum santajul, pentru a interveni in activitatea editoriala a canalului de presa.

Plangerea penala a lui Sebastian Ghita, managerul de la Realitatea Media, a venit pe data de 4 aprilie dupa o intalnire intr-o benzinarie cu Sorin Ovidiu Vintu, unde omul de afaceri l-ar fi amenintat pe Ghita ca-l gazeaza, ii omoara familia si-l ingroapa pe dealurile Moldovei.

In urma acestui conflict, afaceristul a decis sa rupa contractul cu Sebastian Ghita.

In replica, patronul Asesoft a declarat ca Sorin Ovidiu Vintu nu are nicio calitate oficiala la Realitatea, precizand ca doar in instanta poate fi desfacut contractul dintre Asesoft si Realitatea Media.

Actionarii Realitatea Media s-au intrunit si au votat cererea de reziliere a contractului cu Asesoft.

Pe de alta parte, Sebastian Ghita, managerul desemnat de Asesoft la Realitatea Media, a spus ca a recomandat adunarii generale a actionarilor, ca, in cazul in care decide sa nu rezilieze contractul cu firma, sa schimbe Consiliul de Administratie al societatii.

Contractul poate fi rupt doar in urma unei decizii a instantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Sorin Ovidiu Vintu retinut, #amenintari moartea Sebastian Ghita , #Parchet
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
BRAVO - acum ARESTAREA lui BOTIS .... haaaaaaa, am uitat ca BOTIS este din CLANUL INTERLOP care a luat banii de la F.N.I. - el a luat banii de la UE...fonduri europene