Vintu l-a amenintat cu moartea si l-a santajat pe Ghita - Motivarea deciziei de condamnare

Marti, 14 Februarie 2012, ora 19:19
2855 citiri
Vintu l-a amenintat cu moartea si l-a santajat pe Ghita - Motivarea deciziei de condamnare
Foto:Arhiva

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti arata in motivarea deciziei de condamnare a lui Sorin Ovidiu Vintu la sase luni de inchisoare ca acesta ii cerea lui Sebastian Ghita controlul editorial asupra Realitatea TV, dar si 200.000 de euro lunar.

Astfel, inculpatul "Vintu Sorin Ovidiu l-a amenintat (pe Sebastian Ghita - n.red.) in mod direct cu moartea, cu ruperea contractului, cu pierderea banilor investiti, daca nu accepta conditiile sale, respectiv schimbarea lui Popa Catalin si implicarea inculpatului in politica editoriala.

A mai sustinut partea vatamata ca textual Sorin Ovidiu Vintu i-a spus 'Eu nu pot sa te omor, dar pot sa pun pe altii sa o faca pentru mine'.

De asemenea, partea vatamata a precizat ca in prezenta inc. Ilie Ion Cezar, Vintu Sorin Ovidiu i-a spus ca poate renunta la pretentiile sale si ca poate sa-i determine pe oamenii sai sa nu ii mai faca probleme daca accepta sa ii dea lunar, cash suma de 200 de mii de Euro", scrie Evenimentul Zilei.

Stenograme Vintu-Ghita: Dupa ce ai sa ai tot corpul cu rani sangerande, o sa intelegi

In plus, in motivare se mai arata ca Sebastian Ghita a mai sustinut in fata instantei ca "inculpatul Vintu Sorin Ovidiu l-a amenintat ca daca nu accepta plata acestor bani ii va crea probleme in continuare".

Pe de alta parte insa, instanta nu a gasit nicio culpa penala lui Sorin Ovidiu Vintu in cazul incidentelor din 27 martie 2011, cand cele doua tabere si-au adus bodyguarzii la sediul Realitatea TV, dupa ce SOV a patruns in televiziune.

De asemenea, din aceeasi sentinta penala reiese ca judecatorii nu cred in "sustinerile" lui Vintu, potrivit carora el ar fi impuscat si ingropat in dealurile Moldovei sute de persoane.

"Instanta apreciaza ca nu pot fi calificate ca avand legatura cu realitatea obiectiva afirmatiile referitoare la dealurile Moldovei si nici cea privind privind sutele de raketi impuscati de inculpat", se arata in motivarea instantei.

De la declansarea conflictului dintre Vintu si Ghita, jurnalistii de la Realitatea TV s-au impartit in doua: o parte au ramas la acelasi post de televiziune, iar o alta s-a alaturat noii echipe de la Romania TV, televiziunea de stiri deschisa de Sebastian Ghita.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Vintu condamnat santaj, #Vintu Ghita proces, #Vintu amenintare moarte Ghita , #arestat