Vintu: Il consider responsabil pe Basescu de tot ce intampla rau in tara

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 20:24
6252 citiri
Vintu: Il consider responsabil pe Basescu de tot ce intampla rau in tara
Foto: Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vintu declarat, intr-un interviu acordat postului Realitatea TV in luna mai si difuzat joi, ca il considera pe Traian Basescu "responsabil de tot ce se intampla rau" in Romania si considera ca acesta trebuie izolat pe scena politica.

"Prin stat eu inteleg un pachet de legi creat si pus in aplicare de niste institutii. Cand am spus stat puternic, ma refeream la institutii puternice.

Locul acestor institutii puternice, din nefericire, astazi este luat de un singur om, Traian Basescu. Institutiile fiind praf. Il consider responsabil de tot ce se intampla rau in aceasta tara, astazi, pe actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu", declara Sorin Ovidiu Vantu in luna mai.

Omul de afaceri a afirmat ca, dupa alegerile din decembrie 2009, a sperat ca Traian Basescu isi va reconsidera convingerile, insa, spune Sorin Ovidiu Vantu, presedintele "a derapat si mai rau".

"Dupa ce a castigat alegerile din 6 decembrie am sperat ca domnia sa... ca in creierul domniei sale se va instaura si o constiinta istorica. Imaginea domniei sale vizavi de istoria acestui popor. Si ca isi va reconsidera atitudinile, pozitiile, convingerile. As fi fost dispus sa sprijin orice demers constructiv al acestui personaj. Din nefericire, acest personaj a derapat si mai rau. (...)

Nu, nu pot sustine un domn precum domnul Traian Basescu. Consider ca acest domn trebuie izolat pe scena politica romaneasca. Nu PD-L este vinovat, PD-L este un partid la fel ca toate celelalte", spune omul de afaceri, citat de NewsIn.

"In Romania nu mai investesc"

In acelasi interviu acordat de omul de afaceri cu cateva luni inainte de arestare, Sorin Ovidiu Vintu a mai dezvaluit: "eu sunt un speculant de felul meu. (...)In Romania nu mai investesc pentru simplu motiv ca Basescu si-a pus toti cainii sa sara pe mine (...) aici orice sergent major iti poate bloca conturile".

Omul de afaceri a mai tinut sa specifice ca nu a pus bani in campania electorala si ca nu l-a tradat pe Geoana, asa cum au existat zvonuri. "Este eronat ca l-as fi tradat pe Geoana in campania electorala, nu am stofa de tradator", a mai spus el la Realitatea TV.

Patriciu n-a infirmat zvonul privind preluarea trustului Realitatea din megalomanie

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu declara ca nu a avut nicio clipa intentia de a vinde trustul de presa si ca Dinu Patriciu nu a infirmat zvonul privind preluarea din "megalomanie".

"De vreun an si jumatate se tot vehiculeaza, in incercarea de a vulnerabiliza, de a crea neincredere... se tot vehiculeaza vanzarea acestui grup de presa catre dl. Patriciu mai ales.

Zvonuri pe care domnia sa nu le-a infirmat pentru ca starea de megalomanie care il caracterizeaza face, daca nu sa lanseze, macar sa lase sa se inteleaga ca ar fi adevarat. Nu, nu am am avut nicio clipa intentia sa vand, sa imprumut si sa gajez actiunile. Mai nou, inteleg ca din zona d-lui Videanu se aude ca s-a cumparat Realitatea. Este speranta multora", declara Vintu in luna mai.

In ceea ce priveste controlul efectuat de ANAF la Realitatea TV, omul de afaceri spune ca acesta este un abuz prin durata sa. Miza, spune omul de afaceri, ar fi "capitularea" institutiilor mass-media care au curajul sa critice puterea.

"Institutiile statului au tot dreptul sa controleze orice entitate economica a acestei tari. Nicio institutie a acestui stat nu are dreptul sa comita abuzuri. Lungimea controlului este un abuz, nu controlul in sine", spune omul de afaceri.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Sorin Oviu Vintu Traian Basescu, #interviu Sorin Ovidiu Vintu, #SOV Traian Basescu , #stiri Sorin Ovidiu Vintu