Vintu, fata in fata cu Popa dupa 11 ani

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 11:28
2210 citiri
Vintu, fata in fata cu Popa dupa 11 ani
Foto: EVZ

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Nicolae Popa s-ar putea revedea, vineri, la Tribunalul Bucuresti. Aceasta ar fi prima data, dupa 11 ani, cand cei doi se intalnesc fata in fata.

Cei doi vor fi audiati vineri in procesul in care Vintu este acuzat de favorizarea infractorului, ajutandu-l pe Popa sa se ascunda de autoritati pe fostul director Gelsor, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare.

Vintu a ajuns la tribunal, vineri, in jurul orei 12:30, potrivit Antena 3.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 12 octombrie, 2010 de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, alaturi de Octavian Turcan si de Alexandru Stoian.

Dosarul in care Vintu este acuzat de favorizarea lui Popa, judecat in sedinta secreta

Vintu si Stoian sunt acuzati ca l-au sprijinit pe Nicolae Popa, facand demersuri pentru ingreunarea procedurilor de extradare din Indonezia, potrivit Parchetului General. Din probele administrate in cursul urmaririi penale a reiesit ca, in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, doua transe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Procurorii spun ca suma ii era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau, pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care a fost condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.

Totodata, din cercetari a mai rezultat ca, in acest scop, Vintu a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor, menite sa previna identificarea tranzactiilor si persoanelor implicate in aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus in executare de catre Octavian Turcan.

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat din arest

Fostul patron al Realitatea Tv are in acest dosar interdictia de a parasi tara. De asemenea, el a fost arestat, intr-un alt dosar, pentru santajarea managerului Realitatii TV, Sebastian Ghita.

Vintu a fost eliberat din arest joi, alaturi de fostul sau reprezentant in Consiliul de Administratie al Realitatea TV, Ion Ilie Cezar, Tribunalul Bucuresti admitand recursul avocatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#sorin oidiu vintu fmi, #sorin ovidiu vantu popa, #intalnire vintu popa , #procese