Vintu, dus la judecatorie cu propunere de arestare preventiva (Video)

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 09:13
1839 citiri
Vintu, dus la judecatorie cu propunere de arestare preventiva (Video)
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu va fi dus, joi, la Judecatoria Sectorului 1, unde procurorii vor cere emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunii de santaj.

Ordonanta de retinere a lui Vintu urmeaza sa expire, joi, in jurul orei 20:30, se arata intr-un comunicat al Parchetului General, remis joi Ziare.com.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, pe 20 aprilie, retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, acuzat de savarsirea infractiunii de santaj. Impreuna cu Vintu a fost retinut si Ion Ilie Cezar.

Vintu, retinut pentru 24 de ore, pentru santaj

Din probele administrate pana la acest moment procesual, a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghita, suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vantu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", precizeaza comunicatul.

Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita au fost audiati de procurori, pe 20 aprilie, anchetatorii luand decizia de a-l retine pe Vintu.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#sorin ovidiu vintu santaj ghita, #ovidiu vintu arestare preventiva , #procese