Vintu, condamnat la inchisoare pentru santaj - Joi se judeca recursul

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 10:35
2974 citiri
Vintu, condamnat la inchisoare pentru santaj - Joi se judeca recursul
Foto: Arhiva

Sorin Ovidiu Vintu afla, joi, daca va petrecere jumatate de an in inchisoare, dupa ce Sebastian Ghita l-a acuzat de santaj.

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 l-au condamnat pe Vintu la sase luni de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost judecat pentru santajarea fostului manager Realitatea TV, Sebastian Ghita. Avocatii lui Vintu au contestat decizia la Tribunalul Bucuresti, iar magistratii judeca, joi, recursul.

Vintu l-a amenintat cu moartea si l-a santajat pe Ghita - Motivarea deciziei de condamnare

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 23 mai 2011, alaturi de Ion Ilie Cezar, de procurorii Parchetului General, in dosarul in care este acuzat de santajarea lui Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatea TV.

Din probele stranse de anchetatori a reiesit ca, in perioada martie - aprilie 2011, Vintu si Ion Ilie au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrangerea a fost realizata de catre cei doi, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice, spun procurorii Parchetului General. "Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro", potrivit sursei citate.

Vintu, condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul de santaj

De altfel, spun procurorii, prin intermediul lui Ion Ilie Cezar, suma de bani urma sa ajunga la Sorin Ovidiu Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

De la declansarea conflictului dintre Vintu si Ghita, jurnalistii de la Realitatea TV s-au impartit in doua: o parte au ramas la acelasi post de televiziune, iar o alta s-a alaturat noii echipe de la Romania TV, televiziunea de stiri deschisa de Sebastian Ghita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Vintu proces Ghita santaj, #Vintu inchisoare santaj Ghita, #Vantu proces Ghita recurs , #arestat