Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vintu cere din nou sa fie liber

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 08:11
2075 citiri
Vintu cere din nou sa fie liber
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu cere din nou sa fie eliberat din inchisoare. Avocatii sai au atacat decizia prin care Judecatoria Sectorului 1 a hotarat sa ii respinga cererea de eliberare conditionata.

Daca nici de aceasta data cerea lui Vintu nu va fi acceptata, avocatii sai vor putea face o noua cerere in luna februarie, potrivit Digi 24.

La inceputul acestui an, magistratii au respins cererea lui Sorin Ovidiu Vintu de a fi eliberat din inchisoare, depusa inainte de Craciun.

Judecatorii au precizat ca i-au respins cererea pentru ca Vintu a folosit de peste 3.000 de ori telefonul mobil, desi era detinut.

Vintu ramane in inchisoare pentru ca a folosit prea mult telefonul mobil

"Chiar daca exista in opinia acestei instante anumite semne evidente de intrebare cu privire la modul in care a fost posibil ca un detinut sa detina un telefon mobil in penitenciar timp de aproximativ trei luni si sa foloseasca acest telefon mobil de 3.332 de ori inainte de a fi descoperit, moment ce a survenit cu putin timp inainte de solutionarea acestei cauze penale, instanta constata ca in acest dosar este chemata doar a aprecia asupra indeplinirii sau neindeplinirii conditiilor impuse de lege pentru acordarea beneficiului liberarii conditionate si nu asupra validitatii hotararii in baza careia a fost sanctionat petentul", se arata in motivarea judecatorilor.

Procesele lui Vintu

In 21 iunie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva.

Potrivit procurorilor, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate. Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa ii creeze temere lui Sebastian Ghita, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro, au precizat procurorii.

Sorin Ovidiu Vintu mai are o condamnare de doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, decizia nefiind insa definitiva.

In 24 septembrie, Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Vintu a fost deferit justitiei de procurorii Parchetului instantei supreme si intr-un alt dosar, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan si fostii directori Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnostopol, pentru spalare de bani si delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vintu cerere eliberare, #Vintu arestat santaj , #arestat