Vintu anunta, dintr-un scaun cu rotile, ca incepe vanatoarea impotriva lui Basescu

Marti, 15 Februarie 2011, ora 16:28
6005 citiri
Vintu anunta, dintr-un scaun cu rotile, ca incepe vanatoarea impotriva lui Basescu
Foto: Evenimentul Zilei

Sorin Ovidiu Vintu s-a prezentat, marti, la Tribunalul Bucuresti intr-un scaun cu rotile, el declarand ca incepe vanatoarea impotriva presedintelui, pentru ca procesul sau nu are legatura cu justitia, ci este consecinta luptei sale directe cu regimul lui Basescu.

Omul de afaceri a lipsit de la ultimele trei termene din dosarul in care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, pentru ca inaintea datelor programate pentru judecata s-a internat in spital, ultima oara pentru o fractura la rotula.

La iesirea din sala de judecata Vintu a declarat ca regimul lui Traian Basescu a pornit o vanatoare impotriva lui, motiv pentru care "de astazi" si el porneste un razboi impotriva presedintelui.

"Vreau sa va anunt inca o data ca acest proces nu are legatura cu justitia. Este doar consecinta luptei mele directe cu regimul lui Traian Basescu. Domnia sa a pornit o vanatoare impotriva mea folosind toate institutiile coercitive ale statului. Vreau sa va comunic ca incepand de azi si eu am decis sa deschid o vanatoare crunta impotriva domniei sale si a tuturor celor care il sprijina", a declarat Vintu, potrivit Mediafax.

Sorin Ovidiu Vintu i-a spus judecatorului Camelia Bogdan, ca nu are incredere in judecata ei si ca nu vrea sa fie audiat de ea, mai arata sursa citata.

Unul dintre avocatii lui Vintu a declarat ca apararea cere recuzarea instantei pe motiv ca judecatorul Camelia Bogdan ar fi fiica unuia dintre pagubitii FNI, care s-ar regasi si ca parte civila in dosarul privind prabusirea Fondului de Investitii si in care a fost condamnat Nicolae Popa.

Avocatii i-au spus judecatorului ca doresc sa se pronunte pe cererea lui Sorin Ovidiu Vintu de a parasi sala de judecata, in contextul in care el si-a exprimat clar pozitia ca nu doreste sa faca declaratie in acest moment. Instanta a admis cererea lui Vintu, iar Tribunalul Bucuresti urmeaza sa dezbata in cursul zilei de marti cererea de recuzare facuta de avocatii omului de afaceri.

La ultimul termen de judecata, din 25 ianuarie, Tribunalul Bucuresti a amanat pentru 15 februarie judecarea procesului lui Sorin Ovidiu Vintu, dupa ce a luat act ca acesta este internat in spital.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Sorin Ovidiu Vintu proces, #Tribunal Bucuresti scaun rotile , #stiri Sorin Ovidiu Vintu