Vintu a uitat de procesele cu Basescu, judecatorii le-au oprit

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 21:32
3318 citiri
Vintu a uitat de procesele cu Basescu, judecatorii le-au oprit
Foto: Arhiva

Cele doua procese in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu ii cerea presedintelui Traian Basescu daune de cate un milion de euro au fost suspendate, vineri, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a ridicat din oficiu exceptia perimarii, deoarece Sorin Ovidiu Vintu nu a mai manifestat interes pentru cele doua procese, respectiv faptul ca avocatii sai nu s-au mai prezentat in instanta de un an de zile.

Conform Romania TV, avocatii lui SOV au venit vineri sa depuna concluzii in care cereau sa li se admita actiunile, prea tarziu pentru ca judecatorul decisese deja sa inchida dosarele, dupa ce mai bine de un an nu se mai interesasera de procese.

In primul dosar, deschis la Tribunalul Bucuresti pe 9 iulie 2009, Vintu le solicita judecatorilor sa-l oblige pe Traian Basescu la plata unor daune de un milion de euro pentru acuzatiile pe care seful statului i le-a adus intr-o emisiune de televiziune.

Pe 16 iunie 2009, Traian Basescu l-a acuzat pe Sorin Ovidiu Vantu, in emisiunea "Nasul" de la B1TV, ca a dat un "tun" in valoare de 60 de milioane de euro, la sfarsitul guvernarii Tariceanu.

Potrivit sefului statului, tranzactia la care a facut referire s-ar fi derulat in noiembrie 2008, prin Petrom Service, cu complicitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

"Domnul Vintu, pe ultima suta de metri a guvernarii Tariceanu, a reusit sa traga un tun de vreo 60 de milioane de euro, dar sa speram ca institutiile statului vor recupera acesti bani - o rambursare ilegala de TVA", a afirmat Basescu, sustinand ca ilegalitatea este dovedita, dar ca semnatura lui Vintu nu se va gasi.

Presedintele a adaugat: "Vintu nu pune semnaturi pe unde ia banii si intra in puscarie Ana Maria Vlas pentru FNI si FNA. Aici, probabil, altii vor merge in fata procurorilor, nu domnul Vintu. El a avut grija sa duca cei peste 60 de milioane de dolari luati in luna noiembrie dintr-un TVA incorect rambursat".

In replica, Sorin Ovidiu Vintu a declarat, la 9 iulie 2009, ca nu intelege "din ce motive presedintele a facut aceste declaratii". "In ultima instanta, nu sunt exegetul operei si declaratiilor sale. Dar, sincer vorbind, eu nu le-as fi facut. Poate ca, de acum incolo, va fi mai prudent in declaratii" - a afirmat el.

In al doilea dosar, deschis pe 7 august 2009, tot la Tribunalul Bucuresti, Sorin Ovidiu Vintu reclama afirmatiile lui Traian Basescu la o emisiune de la Radio Romania Actualitati.

Traian Basescu declara atunci: "Sunt trusturi, cum ar fi Realitatea-Catavencu si Antena, care, in mod netransparent, sunt hotarate sa influenteze decizia politica. (...) Preacinstitii ziaristi ai acestui trust oare de ce nu apar zilnic cu poze ale amaratilor de la FNI la tribunal, cand stiu ca a fost condamnata Vlas pentru ca a umblat cu creion, dar banii acelor amarati sunt la Vintu? (...) Cu banii luati de la FNI, tatucul Vintu a facut televiziune cu care face politica si ne spune noua ce e bun".

Vintu considera ca presedintele Romaniei i-a adus prejudicii de imagine prin aceste declaratii, deoarece acrediteaza ideea ca politica editoriala a trustului este influentata de patronat.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Vintu Basescu procese, #Vintu proces , #Traian Basescu