SOV - spectacolul lepadarii de Satana

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 01 August 2016, ora 20:16
10905 citiri
SOV - spectacolul lepadarii de Satana

Sorin Ovidiu Vintu nu a ajuns numai prin propriile puteri sa construiasca un imperiu din varful caruia sa cumpere nu numai pozitii in stat, ci halci din Romania.

SOV a ajuns acolo pentru ca i s-a permis, chiar mai mult, pentru ca drumul i-a fost pavat de lacomia si ticalosia celor care i-au vandut aceste halci.

Nu SOV si-a construit imperiul. "Golanasii" cumparati au fost caramizile imperiului. El a stiut doar sa faca afaceri profitabile.

Pentru toate prejudiciile suferite de stat din cauza lui SOV, pentru toate numirile cumparate de el, pentru toate sfidarile pe care SOV si le-a permis, nu el mi se pare principalul vinovat, ci aceia care i-au oferit oportunitatea de a le comite.

Dar diferenta dintre el si cei care pana mai ieri faceau coada sa-i sarute inelul este ca el isi ispaseste vinovatiile. Si ispasirile se aduna. Are deja trei condamnari si doua dosare in curs. Probabil ca va mai petrece ani buni in puscarie. Asta inseamna ca nu are prea multe de pierdut si unui om care nu are prea multe de pierdut e foarte bine sa nu-i intrerupi tacerea. E bine sa nu-l provoci.

Este exact eroarea pe care am vazut-o dupa caderea lui Bogdan Olteanu, cand fiorul de panica declansat de faptul ca SOV vorbeste la DNA i-a impins pe multi la declaratii inveninate. Cel dintai dintre ei a fost Calin Popescu Tariceanu, care s-a dus degraba la Antena 3 pentru a-l umple pe SOV de invective.

Escroc, deci? Replica lui SOV a fost demolatoare. Ea practic confirma ca dosarul lui Bogdan Olteanu este "beton", spulbera apararea ca ar fi vorba doar despre un simplu denunt rauvoitor si anunta vremuri grele pentru "golanasi".

"Imi cer scuze ca, in ciuda extraselor de cont si a viramentelor prezentate in denuntul facut de familia Ion si Ionut Eftime impotriva mea si a lui Bogdan Olteanu, nu am avut barbatia sa neg evidentele si am admis ca firmele si conturile imi apartin.

Imi cer scuze ca, in ciuda declaratiilor a patru martori conform carora Bogdan Olteanu m-a vizitat in Delta, nu am avut barbatia sa neg in fata procurorilor acest lucru.

Imi cer scuze, de asemenea, pentru numarul urias de jurnalisti, moderatori si comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesionala sau umana, creandu-le o imagine falsa vizavi de propriile persoane, astfel incat razbunarea lor, perfect legitima, a capatat aspectul unei exorcizari in masa a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice si cu bale la guri; evident ca nu ma refer la toti.

Ultimii de la care imi cer scuze sunt politicienii, pe care nu am avut barbatia sa-i devoalez, lasandu-i sa se etaleze pe micile ecrane precum cavalerul Bayard cel 'sans peur et sans reproche', devenind astfel niste false calauze pentru o masa uriasa, indobitocita si dornica de sange."

Dar "barbatia" devoalarii poate fi descoperita oricand. S-a mai intamplat in istoria penala recenta ca alti puternici care au jucat pe "cadavrele" celor cazuti sa se trezeasca alaturi de ei doar pentru ca nu au reusit sa-si infraneze dispretul tamp.

Nu stiu daca SOV va vorbi mai mult imediat. Deocamdata se joaca cu frica celor care au crezut ca dezicerea brutala de el echivaleaza cu o coasere de himen.

Dar spectacolul josniciei nu se reduce la figurile vechi. Avem si lume noua.

Lovit de scandalul Olteanu a fost si "antisistemul", pentru ca Liviu Mihaiu a fost unul dintre sustinatorii de prim rang ai lui Nicusor Dan. Oricand USB avea la dispozitie calea corecta a erorii asumate: da, a fost cu noi, nu aveam de unde sa stim detalii pe care nici presedintele probabil nu le stia devreme ce dl Mihaiu a facut parte din delegatia societatii civile selectata pentru discutiile de la Cotroceni dupa Colectiv.

Sigur, e cam greu sa spui ca nu stiai ce stia tot satul, ca Mihaiu era omul lui SOV, daca te pretinzi luptator cum ar veni cu sistemul. Dar, ma rog, nimeni nu e perfect.

"Nu stiu ce s-a intamplat ca atunci, in ultimul moment, i s-a cerut lui Nicusor un sustinator, eram toti in alta parte. (...) A fost o cerere de moment, s-a dus si sotul meu atunci. Eram intr-o sedinta cu foarte multi din USB, noi aveam ceva si n-am putut sa ne ducem", ne spune, in schimb, Clotilde Armand.

Tot din intamplare a si vorbit dl Mihaiu la acea dezbatere, din intamplare a ajuns in clipurile lui Nicusor Dan nu doar anul acesta, ci si in 2012? Din intamplare distribuia dl Dan mesajele de sustinere ale lui Liviu Mihaiu? Si nici n-a apucat bine sa cante DNA o data, ca USB s-a si lepadat de sustinatorul atat de consecvent.

Tare spectacolul antisistemului care se comporta mai ipocrit decat sistemul si ne crede prosti rau. Trist ar fi sa si fim.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#SOV Tariceanu Olteanu, #Nicusor Dan Liviu Mihaiu USB , #procese