Sorin Ovidiu Vintu, eliberat din inchisoare - Voi face o baie! (Video)

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 08:15
6972 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, eliberat din inchisoare - Voi face o baie! (Video)
Foto: Arhiva

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat din inchisoare miercuri dimineata, avand in vedere ca la 1 mai a expirat perioada de un an de detentie la care omul de afaceri a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti.

Sorin Ovidiu Vintu a fost amprentat, evaluat medical, iar apoi i s-au inmanat biletul de eliberare si documentele personale.

La iesirea de la Jilava, Vintu le-a spus jurnalistilor ca primul lucru pe care il va face cand ajunge acasa va fi o baie.

Sorin Ovidiu Vintu a fost acuzat ca l-a santajat pe omul de afaceri Sebastian Ghita. Initial, Judecatoria Sectorului 1 a decis condamnarea lui Sorin Ovidiu Vintu la sase luni de inchisoare, dar la recurs pedeapsa a fost dublata.

In ultimul an, Sorin Ovidiu Vintu a facut mai multe cereri de eliberare conditionata, toate fiind respinse in instanta, ultima chiar in luna martie, motivul judecatorilor fiind acela ca "inculpatul nu a fost disciplinat in penitenciar" si a folosit in repetate randuri telefoane mobile.

Sorin Ovidiu Vintu ramane in inchisoare - decizie definitiva

In 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva.

Potrivit procurorilor, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor, de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Vintu eliberat inchisoare, #Vintu inchisoare 1 mai, #Sorin Ovidiu Vintu eliberat inchisoare , #stiri Sorin Ovidiu Vintu