Sorin Ovidiu Vintu ramane in inchisoare - decizie definitiva

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 13:20
3002 citiri
Sorin Ovidiu Vintu ramane in inchisoare - decizie definitiva

Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, cererea de eliberare conditionata a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, decizia judecatorilor fiind definitiva.

Tribunalul Bucuresti a judecat, vineri, contestatia lui Vintu impotriva deciziei Judecatoriei sectorului 4, care respinsese cererea de eliberare conditionata a acestuia dupa executarea a doua treimi din pedeapsa.

La sedinta de vineri, procurorul a sustinut ca omul de afaceri a purtat din penitenciar peste 3.300 de discutii telefonice si ca nu a respectat anumite norme ale inchisorii.

Dupa deliberari, cei trei judecatori ai Tribunalului au respins recursul omului de afaceri astfel ca acesta executa in continuare pedeapsa de un an de inchisoare, data in cazul de santaj a lui Sebastian Ghita.

In cadrul audierii de vineri, procurorul a aratat ca Sorin Ovidiu Vintu a folosit telefonul mobil in timp ce era detinut, facand peste 3.300 de apeluri.

In replica, Vintu a spus ca in acceptiunea procurorului si cand a vorbit de pe telefonul fix ar fi vorbit de pe telefonul mobil, precizand ca in realitate, in mod logic si fizic, nu putea purta atatea discutii dintr-un timp atat de scurt.

Vintu a adaugat ca procurorii sustin ca a purtat convorbiri telefonice, inclusiv cand era in instanta de judecata sau cu fiica sa la vorbitor, fapt ce nu se putea realiza fizic.

Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scazut lui Sorin Ovidiu Vintu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o pentru santajarea lui Sebastian Ghita si a constatat ca acesta poate cere unei instante eliberarea conditionata, au declarat, la inceputul lunii decembrie, surse judiciare.

Vintu cere din nou sa fie liber

Comisia a luat in considerare pentru aceasta decizie si faptul ca Vintu a publicat o carte cu continut stiintific printr-o editura agreata de Colegiul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior, au precizat sursele judiciare.

In 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune, decizia instantei fiind definitiva.

Potrivit procurorilor, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate. Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vintu ramane inchisoare, #Vintu cerere eliberare inchisoare, #Vintu proces , #arestat