Sorin Ovidiu Vintu, prima reactie publica in cazul lui Bogdan Olteanu (Video)

Duminica, 31 Iulie 2016, ora 18:24
21957 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, prima reactie publica in cazul lui Bogdan Olteanu (Video)
Foto: Facebook/Sorin Ovidiu Vintu

Sorin Ovidiu Vintu a reactionat, duminica, pentru prima data dupa ce dosarul in care Bogdan Olteanu a fost plasat in arestat la domiciuliu a explodat in spatiul public.

Intr-o postare pe Facebook, fostul mogul da o replica ironica tuturor celor care l-au criticat in aceste zile.

Iata integral textul publicat de Sorin Ovidiu Vintu pe Facebook:

"Imi cer iertare!

Imi cer scuze ca, in ciuda extraselor de cont si a viramentelor prezentate in denuntul facut de familia Ion si Ionut Eftime impotriva mea si alui Bogdan Olteanu, nu am avut barbatia sa neg evidentele si am admis ca firmele si conturile imi apartin.

Imi cer scuze ca, in ciuda declaratiilor a patru martori conform carora Bogdan Olteanu m-a vizitat in Delta, nu am avut barbatia sa neg in fata procurorilor acest lucru.

Imi cer scuze, de asemenea, pentru numarul urias de jurnalisti, moderatori si comentatori pe care i-am salarizat cu mult peste valoarea lor profesionala sau umana, creandu-le o imagine falsa vizavi de propriile persoane, astfel incat razbunarea lor, perfect legitima, a capatat aspectul unei exorcizari in masa a unui corp cu sute de capete cuprins de convulsii epileptice si cu bale la guri; evident ca nu ma refer la toti.

Ultimii de la care imi cer scuze sunt politicienii, pe care nu am avut barbatia sa-i devoalez, lasandu-i sa se etaleze pe micile ecrane precum cavalerul Bayard cel 'sans peur et sans reproche', devenind astfel niste false calauze pentru o masa uriasa, indobitocita si dornica de sange.

Acest text nu este nici de justificare, nici de renuntare, este doar punerea la punct a celor ce si-au permis, fara sa ma cunoasca sau fara sa cunoasca ce s-a intamplat cu adevarat, sa emita judecati de valoare asupra mea".

Amintim ca vineri Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu, dupa ce a petrecut o noapte in Arestul Politiei Capitalei, fiind acuzat de trafic de influenta. Mai exact procurorii sustin ca in 2008, cand era presedintele Camerei Deputatilor si lider PNL, Olteanu ar fi primit un milion de euro si alte beneficii pentru a determina ca Liviu Mihaiu sa fie numit Guvernator al Deltei Dunarii.

Sursele judiciare citate spun ca lui Olteanu i-ar fi fost dusa suma de doua milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vintu, dupa ce cei doi se intalnisera la proprietatea omului de afaceri, in Delta Dunarii.

Din aceasta suma, un milion de euro i-ar fi revenit lui Calin Popescu Tariceanu.

Tariceanu a negat ca ar fi implicat in dosar, in timp ce Liviu Mihaiu a declarat ca nu a stiut si nici nu a participat la acea pretinsa tranzactie.

La iesire din Arestul Politiei Bogdan Olteanu a declarat ca vrea sa obtina cat mai rapid o achitare si ca isi va da cat mai curand demisia din functia de viceguvernator al BNR.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Vintu reactie Olteanu, #Sorin Ovidiu Vintu Bogdan Olteanu, #Olteanu arest domiciliu , #stiri Sorin Ovidiu Vintu