Sorin Ovidiu Vintu iese din inchisoare - decizie definitiva

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 15:00
6467 citiri
Sorin Ovidiu Vintu iese din inchisoare - decizie definitiva
Foto: Evenimentul Zilei

Sorin Ovidiu Vintu va fi eliberat din inchisoare, miercuri, in urma unei decizii definitive a judecatorilor de la Tribunalul Ilfov.

Omul de afaceri se afla in prezent in Penitenciarul Jilava, unde executa o pedeapsa de doi ani de inchisoare, la care a fost condamnat pe 24 ianuarie 2014, in dosarul in care este acuzat de favorizarea fostului director FNI, Nicolae Popa.

Astfel, Vintu va iesi miercuri din inchisoare, insa nu se stie cu exactitate la ce ora, intrucat documentele instantei nu au ajuns inca la conducerea Penitenciarului Jilava, transmite B1 TV.

Acesta s-a prezentat miercuri in fata instantei si a venit cu noi argumente pentru care ar trebui sa fie eliberat. Desi magistratii nu au publicat inca motivarea deciziei, acest lucru urmand sa se intample in zilele urmatoare, presa speculeaza ca judecatorii ar fi luat in calcul faptul ca omul de afaceri are peste 60 de ani si a executat deja o treime din pedeapsa.

Condamnat pentru favorizarea lui Nicolae Popa

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, pe 24 ianuarie 2014, pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa. Sentinta a fost data de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a respins atunci recursul inculpatului.

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare - definitiv

In ultima sa luare de cuvant, Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca acest dosar este o razbunare din partea presedintelui Traian Basescu, pentru faptul ca i-a fost inamic politic.

Ultimul cuvant al lui Vintu in fata judecatorilor: Am pierdut si iata c-a aparut si factura

Pe 23 ianuarie, Sorin Ovidiu Vintu a fost ridicat de mascati si dus la Parchetul General pentru audieri. Omul de afaceri a fost retinut, pentru ca ar fi incercat sa fuga din tara folosind documente false.

Sorin Ovidiu Vintu, saltat de politisti - incerca sa fuga din tara cu acte false (Video)

Vintu a fost condamnat, pe data de 2 octombrie 2012, de catre Tribunalul Bucuresti la doi ani de inchisoare cu executare pentru infractiunea de favorizare a infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, condamnat in dosarele FNA si FNI.

Acuzatiile procurorilor

In octombrie 2010, Parchetul General l-a acuzat pe Vintu ca l-a ajutat cu bani pe Nicolae Popa. Acesta fusese condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI, dar a fugit in Indonezia.

Procurorii au descoperit ca, intre octombrie 2009 si ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu i-a transmis lui Nicolae Popa, prin interpusi, doua transe, de 50.000 de euro si 20.000 de euro.

Sorin Ovidiu Vintu, urmarit penal pentru fals in documente oficiale

Nicolae Popa avea nevoie de bani pentru a mitui autoritatile locale din Indonezia, astfel incat acestea sa nu puna in aplicare mandatul european de arestare emis pe numele sau. Nicolae Popa a fost arestat totusi in Indonezia, pe data de 2 decembrie 2009.

Vintu a sustinut, in ziua condamnarii, ca Nicolae Popa a stat 10 ani in Indonezia si s-a intretinut singur, acesta castigand bani din turnee de popice.

De asemenea, omul de afaceri a fost condamnat pe 14 iulie 2014, la 6 ani si 2 luni de inchisoare, de Tribunalul Bucuresti, in dosarul Petromservice. Decizia instantei nu este insa definitiva.

Dosarul Petromservice: Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani de inchisoare

Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Vintu mai este judecat si in dosarul Fondului National de Investitii (FNI), in care ar fi vinovat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Sorin Ovidiu Vintu eliberat, #sorin ovidiu vintu inchisoare , #arestat
Comentarii
Poza barabula
barabula
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Nu's de ce cuvantu ha ndicapat este interzis in dictionarul Ziare!