Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA

Joi, 21 Iunie 2012, ora 15:25
16758 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA
Foto: TVR Info

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, joi, la un an de inchisoare cu executare, a hotarat Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

In jurul orei 17.30, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost ridicat de oamenii legii. Vintu s-a urcat intr-o masina fara sa opuna rezistenta. Sorin Ovidiu Vintu este insotit de mai multi politisti. La 18:10 a ajuns in Arestul Politiei Capitalei.

In spatele masinii in care s-a urcat Vintu mai sunt doua masini de escorta si doua masini de politie, care il vor duce pe Sorin Ovidiu Vintu la sediul Cercetari Penale din cadrul Politiei Capitalei.

Inainte sa ajunga la locuinta lui Vintu, politistii au trecut pe la Judecatoria Sectorului 1 si au luat mandatul de executare, pe care i l-au prezentat apoi inculpatului.

Minuta sentintei a fost redactata de catre Judecatoria Sectorului 1, a fost apoi trimisa la Tribunalul Bucuresti, iar politistii de la sectia de care apartine domiciliul lui Sorin Ovidiu Vantu s-au dus la locuinta acestuia si l-au ridicat.

Decizia data de Curtea de Apel Bucuresti in acest caz este definitiva si nu poate fi atacata cu recurs, transmite Digi 24. Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat in dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita.

In prima instanta, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare insa avocatii sai au facut recurs, iar la acest termen, procurorii au cerut sporirea pedepsei pana la 5 ani de inchisoare.

Vintu: Ma predau

Dupa ce a aflat ca a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, Sorin Ovidiu Vintu a declarat ca o sa se predea, dar ca, atunci cand va iesi din inchisoare, ii va actiona in justitie pe toi cei care au fost impotriva sa, amintind de Traian Basescu si Laura Codruta Kovesi.

Vintu: Ma predau. Cand ies din puscarie il dau in judecata pe Basescu

"Este o bataie de joc la adresa actului de justitie si la adresa bunului simt. Nu s-a facut altceva decat sa se legifereze tentativa de furt a lui Ghita. Imi pare rau sa constat ca niste judecatori s-au facut partasi. Nu am de gand sa fac niciun fel de cale de atac. Dupa ce voi savarsi pedeapsa le voi urmari in justitie pe toate aceste canalii", a declarat omul de afaceri la Realitatea TV.

Pe de alta parte, Vintu spune ca judecatorii nu au judecat pe baza de dovezi: "Daca judecatorii ar fi judecat pe baza de dovezi, atunci aceasta discutie nu ar mai fi existat pentru ca toate probele din dosar imi sunt favorabile"

Fostul administrator al FNI, Ioana Maria Vlas, a declarat, la Romania TV, ca, in cazul de fata, Vintu s-a comportat exact asa cum este definit ca personalitate: "Un om care si-a batut joc de lege, de oameni si care a fost exact asa cum trebuia sa fie".

Dosarul de santaj

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata in 23 mai 2011, in stare de arest, pentru santaj. Ion Ilie Cezar a fost condamnat, joi, la cinci luni de inchisoare cu executare, in acelasi dosar.

Cei doi au fost arestati preventiv in 29 aprilie 2011 si eliberati in 16 iunie 2011 de o instanta a Tribunalului Bucuresti.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrangerea a fost realizata de catre Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar prin amenintarea cu uciderea lui Sebastian Ghita, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro.

Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit, au precizat procurorii.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Sorin Ovidiu Vintu condamnat inchisoare , #arestat