Sorin Ovidiu Vintu, citat la DNA in dosarul UCM Resita

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 17:11
3520 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, citat la DNA in dosarul UCM Resita
Foto: zf.ro

Noi informatii surpriza in cazul Sorin Ovidiu Vintu. Se pare ca omul de afaceri a fost citat la DNA, marti, 18 ianuarie, pentru a da explicatii in dosarul UCM Resita, au declarat surse din randul avocatilor.

Vintu nu a venit insa la audieri, el prezentand acte medicale de la Spitalul Floreasca, din care reiese ca are tripla fractura de rotula si nu se poate deplasa, informeaza TVR.

Contactat telefonic de TVR, Sorin Ovidiu Vintu a refuzat sa faca vreun comentariu.

Potrivit sursei citate, procurorii au vrut sa afle de ce libanezul Said Baaklini, arestat pentru rambursarea ilegala de TVA de 60 de milioane de euro, l-a vizitat pe Vintu de doua ori chiar in ziua in care a fugit din tara, pe 27 noiembrie 2010.

Totodata, procurorii au interceptat si o convorbire dintre Baaklini si Vintu din acea zi:

Baaklini: Sorine, merg pe varianta mea!

Vantu: Bine!

Dupa discutia purtata cu Vintu, Said Baaklini a fugit din tara, insa a fost prins in Bulgaria si adus in Romania.

Said Baaklini, cercetat de DNA si prins in Bulgaria, a fost adus joi in tara

Libanezul le-a spus procurorilor ca discutiile cu Vintu au vizat de fapt o negociere privind achizitionarea blocului Gelsor de la Vintu. Said Baaklini sustine ca pentru imobil i-a oferit lui Vintu 2 milioane de euro, in timp acesta vroia 5 milioane de euro.

Procurorii vor insa sa afle si care este pozitia omului de faceri Sorin Ovidiu Vintu, fapt pentru care l-au chemat la DNA, marti dimineata. Cu toate aceste, Vintu a lipsit de la audieri, dupa ce, luni, si-a pus piciorul in ghips. Medicii spun ca vor stabili daca va fi cazul unei interventii chirurgicale.

TVR precizeaza, citand surse din randul avocatilor, ca omul de afaceri a fost citat din nou de DNA pentru saptamana viitoare. Vintu, trebuie, marti, sa vina si la Tribunal unde este judecat pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI.

In dosarul UCM Resita, procurorii DNA ancheteaza vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei libanezului Said Baaklini, acuzat pentru restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane de euro.

Acuzatii din dosarul UCM Resita raman in arest

Pe langa Baaklini, in acest caz mai sunt cercetati pentru evaziune fiscala, trafic de influenta si favorizarea infractorului: Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta SA, Chebutiu Adrian, presedinte al Consiliului de Administratie al SC UCM Resita SA si Preda Coriolan Adrian, director executiv al SC UCM Resita SA.

Senatorul PD-L, Mircea Banias, pus sub acuzare in dosarul UCM Resita

Totodata, in acelasi dosar a fost pus sub invinuire si deputatul PD-L Mircea Banias care este acuzat de favorizarea infractorului.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sorin Ovidiu Vintu, #citat procurori DNA, #dosar UCM Resita , #stiri Sorin Ovidiu Vintu