Recursul privind arestarea lui Vintu, judecat luni

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 08:23
1775 citiri
Recursul privind arestarea lui Vintu, judecat luni
Foto: Arhiva

Recursul privind arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca va fi judecat luni la Curtea de Apel Bucuresti.

Tot atunci, magistratii vor judeca si recursurile depuse si de ceilalti opt inculpati din dosarul Petrom Service.

Initial, dupa ce a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore, Vintu a plecat liber catre casa. Decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti l-a trimis, insa, in arest, iar omul de afaceri a fost adus la Politia Capitalei de autoritati.

Vintu si Luca sunt acuzati ca au falimentat controlat compania Petrom Service, aceasta fiind pagubita cu peste 83 milioane de euro, iar bugetul consolidat al statului cu aproximativ 98 milioane de euro.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au instituit sechestru asigurator asupra a aproximativ 81 imobile, dintre care 46 terenuri intravilane si extravilane, 5 apartamente, cladiri cu destinatie de hotel, restaurant, alte spatii comerciale, un bloc de 8 etaje, autoturisme, ambarcatiuni, conturi bancare.

Procurorii motiveaza propunerea de arestare preventiva prin "valoarea extrem de ridicata a prejudiciului produs, care a determinat intrarea S.C. Petromservice S.A. in stare de insolventa", dar si prin "numarul foarte mare al persoanelor prejudiciate prin faptele inculpatilor, aproximativ 72.000 de membri ai Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom S.A. si 7.000 de actionari persoane fizice".

In opinia procurorilor, cei 10 inculpati reprezinta un pericol pentru ordinea publica, iar "caracterul transnational al operatiunilor financiare desfasurate" de ei este un argument in plus in vederea arestarii lor.

Lotul Vintu, reunit in arest

"Modul de operare al inculpatilor denota specializare si o abilitate sporita de a folosi metode care sa ingreuneze eventuala identificare si tragere la raspundere penala, imprejurare care trebuie coroborata cu datele referitoare la alte infractiuni comise de aceiasi inculpati in modalitati similare.

Din probele cauzei rezulta ca inculpatii detin numeroase companii si conturi bancare in strainatate, iar recuperarea prejudiciului presupune identificarea activelor acestora, care poate fi ingreunata de inculpatii aflati in stare de libertate", mai arata procurorii in propunerea de arestare preventiva a celor 10.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Vintu arestat Petrom Service, #Vintu recurs luni , #arestat