Nu sunt indicii plauzibile ca Vintu si Ilie l-ar fi santajat pe Ghita

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 12:40
1583 citiri
Nu sunt indicii plauzibile ca Vintu si Ilie l-ar fi santajat pe Ghita
Foto: Adevarul

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 arata, in incheierea din 21 aprilie prin care au respins propunerea de arestare formulata in cazul lui Sorin Vintu si Ion Cezar Ilie, ca nu exista indicii suficiente si plauzibile din care sa reiasa ca cei doi l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita.

"Prin incheierea din 21.04.2011 pronuntata in dosarul nr. 7667/302/2011, instanta a respins propunerea de arestare, apreciind ca nu sunt indicii suficiente din care sa se poata desprinde concluzia plauzibila ca inculpatii au comis actiuni ce ar putea reprezenta elementul material al infractiunii de santaj", se arata intr-un comunicat al Judecatoriei Sector 5.

Astfel, cu privire la constrangerea ca Sebastian Ghita sa accepte un act aditional, ce ar afecta realizarea obiectivelor din contractul de management, instanta a retinut ca acesta nu a precizat in ce ar consta modificarea clauzelor contractuale si care ar fi continutul actului aditional pe care era constrans sa il semneze.

De asemenea, referitor la actiunea lui Sorin Ovidiu Vintu si Ion Cezar Ilie de a intra cu forta, impreuna cu alte persoane, in spatiul Asesoft si Realitatea TV si de a profera amenintari, s-a constatat, din plansele foto prezentate, ca nu s-a putut observa vreo persoana exercitand acte de violenta si nici nu a fost identificata sau audiata vreuna din persoanele care apar in aceste fotografii, pentru a confirma sau infirma sustinerile partilor.

Totodata, magistratii s-au pronuntat si cu privire la convorbirile telefonice purtate intre omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita.

Discutia dintre Vintu si Ghita: Vezi in ce benzinarie a avut loc

"In ceea ce priveste convorbirea din 02.04.2010, ocazie cu care se pretinde ca s-ar fi proferat amenintarea cu suprimarea fizica a partii vatamate, solicitandu-se plata sumei de 200.000 euro, instanta a retinut ca proba prezentata nu constituie inregistrarea integrala a discutiei, iar cuprinsul acesteia nu poate fi considerat a reprezenta o actiune de amenintare, avand in vedere continutul cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii, precum si contextul dialogului dintre partea vatamata si inculpatul Sorin Ovidiu Vintu cu privire la clauzele contractului, context in care inculpatul enumera si alte optiuni: sa ii dea partii vatamate banii investiti, sa denunte personal contractul si sa se adreseze instantei judecatoresti pentru solutionarea litigiului sau sa se inteleaga", potrivit instantei.

In ceea ce priveste flagrantul procurorilor, instanta a avut in vedere ca nu s-au administrat probe stiintifice din care sa poata fi trasa concluzia certa ca Ion Ilie Cezar a primit vreo suma de bani.

In plus, privitor la situatia lui Ion Cezar Ilie, instanta nu a constatat existenta vreunei activitati ce ar putea fi calificata drept amenintare.

Recursul procurorilor in cazul Vintu, judecat pe 29 aprilie

Tribunalul Bucuresti a stabilit ca recursul procurorilor in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ion Ilie Cezar sa se judece pe 29 aprilie, dupa ce instanta a decis cercetarea celor doi in stare de libertate, pentru santajarea managerului postului TV, Sebastian Ghita.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Sorin Ovidiu Vintu proces, #santaj Sebastian Ghita , #procese