Liviu Luca, audiat in dosarul Petromservice

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 15:55
2289 citiri
Liviu Luca, audiat in dosarul Petromservice
Foto: Antena1

Fostul lider de sindicat Liviu Luca s-a prezentat miercuri la audieri la Parchetul General pentru a fi audiat in dosarul devalizarii Petromservice, in care mai este cercetat si Sorin Ovidiu Vintu.

Prejudiciul rezultat din falimentarea controlata a companiei se ridica la peste 83 de milioane de euro, informeaza Mediafax preluat de TVR Info.

Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vintu si alti oameni de afaceri si fost angajati au fost arestati la 8 noiembrie 2011, fiind acuzati de delapidare, complicitate la delapidare si spalare de bani. Acestia au fost eliberati in 14 noiembrie 2011, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, care a decis cercetarea lor in libertate.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, sume din patrimoniul Petromservice au fost transferate, prin operatiuni succesive derulate prin 22 de companii offshore controlate, in conturile personale sau ale unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) si SC GM Invest SA (1.300.000 euro).

Probele obtinute in urma comisiei rogatorii internationale solicitate in dosarul fraudarii Petromservice arata ca cele 22 de companii offshore prin intermediul carora s-au realizat achizitiile de actiuni si fraudarea patrimoniului companiei sunt controlate de Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan.

Falimentarea controlata a Petromservice a dus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 de euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.

Totodata, falimentarea controlata a Petromservice a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au pus sechestru asigurator pe aproximativ 81 imobile - aproximativ 46 de terenuri intravilane si extravilane, cinci apartamente, cladiri cu destinatie de hotel, restaurante, alte spatii comerciale, un bloc de opt etaje, autoturisme, ambarcatiuni, conturi bancare - pentru recuperarea prejudiciului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Liviu Luca audiat, #Liviu Luca dosar Petromservice , #arestat