Judecatoarea lui Vintu, recuzata din motive care nu exista in Codul Penal

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 15:49
2583 citiri
Judecatoarea lui Vintu, recuzata din motive care nu exista in Codul Penal

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a cerut CSM "sa faca verificari cu privire la judecatorul Elena Burlan, sub aspectul nerespectarii normelor de procedura cu grava neglijenta", in conditiile in care aceasta a decis sa-i ia judecatoarei Camelia Bogdan dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu e acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa.

Presedinta Sectiei a II-a Penala a Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Elena Burlan, a declarat-o incompatibila pe Camelia Bogdan, motivand ca aceasta da dovada de "celeritate nejustificata", ce ar putea duce la "parerea (...) ca judecatorul (...) si-a creat deja opinia vinovatiei inculpatului si de aceea doreste sa solutioneze cauza in regim de urgenta".

Laura Codruta Kovesi afirma ca motivul invocat de judecatoarea Burlan nu este "prevazut in dispozitiile Codului de Procedura Penala", drept care a cerut lansarea unor verificari.

Potrivit Evenimentului Zilei, inca de la inceputul procesului, Camelia Bogdan nu a fost o judecatoare comoda pentru Vintu. Ea a decis sa stabileasca termene de judecata scurte, de la o saptamana la alta si a dat semne ca nu va accepta ca procesul sa fie amanat la infinit de avocati.

Judecatorul din dosarul Vintu, recuzat

Ba chiar a tinut sa verifice personal daca Vintu este cu adevarat bolnav si nu poate lua parte la dezbaterile din sala de judecata, asa cum sustinea.

Printre altele, judecatoarea a descoperit ca actele medicale prin care SOV incerca sa demonstreze ca sufera de inima si trebuie sa se trateze la Viena - motiv pentru care instanta ar fi trebuit sa-i permita sa plece din tara - erau semnate de un medic ginecolog.

Pe 15 martie 2011, presupusul complice al lui SOV, Octavian Turcan, a cerut sa i se ridice temporar interdictia de a parasi tara motivand ca trebuie sa plece din Romania ca sa-si viziteze parintii si sa depuna o declaratie fiscala la autoritatile din Cipru, unde detine o companie. Judecatoarea Camelia Bogdan a respins cererea lui Turcan pe motiv ca acesta trebuie sa fie prezent la proces ca sa ofere explicatii referitoare la faptele de care este acuzat.

La urmatorul termen al procesului, pe 21 martie, avocatul lui Turcan a cerut recuzarea judecatoarei Camelia Bogdan pe motiv ca s-ar fi antepronuntat asupra vinovatiei clientului sau atunci cand nu i-a permis sa plece din tara. Cererea de recuzare a ajuns a doua zi pe masa Elenei Burlan, care a decis ca judecatoarea Camelia Bogdan ar fi incompatibila sa judece mai departe cauza.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#judecator orin Ovidiu Vintu, #judecatoare Camelia Bogdan, #proces Vintu judecator recuzat , #procese