Filmul flagrantului din dosarul lui Vintu, vizionat la proces

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 21:34
2563 citiri
Filmul flagrantului din dosarul lui Vintu, vizionat la proces
Foto: ziuanews.ro

Filmul flagrantului din dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sunt judecati pentru santaj a fost vizionat, vineri, la instanta.

Astfel, vineri, la Judecatoria Sectorului 1, unde a avut loc un nou termen in procesul in care Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sunt judecati pentru santajarea lui Sebastian Ghita, a fost vizionat, in sedinta publica, filmul realizat in data de aprilie 2011, cand Ion Ilie Cezar ar fi fost prins in flagrant in timp ce primea 150.000 de euro de la Alexandru Iacobescu, un apropiat al lui Ghita.

In inregistrare apare Ion Ilie Cezar, dar si doi reprezentanti ai parchetului, unul dintre ei numarand banii care se aflau pe o masa din incaperea respectiva.

Dupa vizionarea filmarii, care dureaza aproximativ zece minute, avocatii celor doi au reclamat faptul ca pe banderolele banilor care ar fi facut obiectul flagrantului este marcata data de 6 aprilie 2011, in conditiile in care flagrantul a avut loc pe 20 aprilie 2011.

Mai mult, aparatorii au aratat si ca filmarea incepe dupa intrarea procurorilor, nefiind surprins in imagini momentul in care ar fi fost inmanati banii care au facut obiectul flagrantului.

Instanta a amanat dezbaterile in acest dosar, iar procesul va continua in data de 27 ianuarie.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 23 mai 2011, alaturi de Ion Ilie Cezar, de procurorii Parchetului General, in dosarul in care este acuzat de santajarea lui Sebastian Ghita, fostul manager al Realitatea TV.

Din probele stranse de anchetatori a reiesit ca, in perioada martie - aprilie 2011, Vintu si Ion Ilie au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

In concret, constrangerea a fost realizata de catre cei doi, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice, spun procurorii Parchetului General.

"Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro", potrivit sursei citate.

De altfel, spun procurorii, prin intermediul lui Ion Ilie Cezar, suma de bani urma sa ajunga la Sorin Ovidiu Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Sorin Ovidiu Vintu, #film flagrant santaj, #film flagrant vizionat proces, #proces Sorin Ovidiu Vintu , #procese