Fiica lui Sorin Ovidiu Vintu, audiata la DNA

Vineri, 02 August 2013, ora 15:55
5671 citiri
Fiica lui Sorin Ovidiu Vintu, audiata la DNA

Ioana Vintu, fiica omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, a venit, vineri dupa-amiaza, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde este insotita de avocatul Alexandru Chiciu.

Ea nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA, insa le-a declarat, la plecare, jurnalistilor ca a dat o declaratie in calitate de martor in dosarul legat de Realitatea TV.

Surse judiciare au declarat ca Ioana Vintu a fost chestionata de procurori in legatura cu modul in care s-a facut preluarea actiunilor Realitatea Media dupa ce Elan Schwartzenberg a iesit din actionariatul trustului.

Concret, au explicat sursele citate, ar exista suspiciuni ca Realitatea Media ar fi fost preluata in mod abuziv de catre societatea Strategies Research Investments SRL, ai carei actionari sunt Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru.

Astfel, Ioana Vintu a fost chemata in calitate de martor, pentru a spune ce stie despre aceasta preluare, au mai aratat sursele citate. Aceleasi surse au mai mentionat ca anchetatorii verifica si modul in care Elan Schwartzenberg a cumparat actiuni din Realitatea Media.

In acest dosar, se fac in prezent cercetari prealabile, nefiind nimeni urmarit penal, au mai precizat sursele citate.

In 10 aprilie 2012, Ioana Vantu a fost numita director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - care era principalul asociat al societatii Realitatea Media SA, aceasta fiind atunci detinatoarea licentei audiovizuale a televiziunii Realitatea TV.

Tot atunci, Ioana si Ionut Vintu, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu, au preluat impreuna 82% din actiunile Bluelink, in timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a ramas cu 9% din actiunile firmei (in loc de 90,9091% din actiunile Bluelink, pe care le detinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink ii revenea lui Vitalie Dobanda - un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vintu, potrivit unor informatii publicate de site-ul Rise Project si paginademedia.ro.

Tatal Ioanei Vintu, Sorin Ovidiu Vintu, a fost eliberat, la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

In 20 iunie 2013, Curtea de Apel Bucuresti a respins toate apelurile formulate in dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu de favorizare a lui Nicolae Popa, astfel ca omul de afaceri ramane cu condamnarea de doi ani cu executare dispusa de Tribunalul Bucuresti, hotararea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema.

In 13 septembrie 2012, procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata pe Vintu, alaturi de Liviu Luca, Octavian Turcan, fostii directori ai Petromservice Gheorghe Supeala si Zizi Anagnostopol, in dosarul delapidarii Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Dosarul delapidarii Petromservice este judecat la Tribunalul Bucuresti.

Intr-un alt dosar, in august 2012, procurorii DIICOT - Structura Centrala au inceput cercetarile in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, Octavian Turcan, Gheorghe Supeala si altor sapte persoane pentru spalare de bani si delapidarea patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

Vintu este judecat si in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ioana Vantu DNA, #Ioana Vantu audiata DNA , #stiri Sorin Ovidiu Vintu
Comentarii