Cum se apara Elena Udrea in procesul cu Vintu

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 13:10
2612 citiri
Cum se apara Elena Udrea in procesul cu Vintu
Foto: Arhiva

Avocatul care o apara pe Elena Udrea in procesul in care Sorin Ovidiu Vintu ii cere daune de un milion de euro pentru afirmatii calomnioase a spus, luni, la Tribunalul Bucuresti ca singura proba adusa in acest dosar este un extras de pe blogul personal al ministrului Dezvoltarii Regionale.

La termenul de luni al procesului, avocatul Elenei Udrea a aratat instantei ca Sorin Ovidiu Vintu a depus doar o singura proba, respectiv un extras de pe blog, care contine afirmatiile pe care el le gaseste calomnioase.

"La dosar, Sorin Ovidiu Vintu a depus doar un extras din pagina de blog a Elenei Udrea", a aratat avocatul ministrului.

El a explicat si motivele pentru care Elena Udrea a scris despre Sorin Ovidiu Vintu pe blog: "Au existat la acea vreme o serie de articole de presa, atat pe publicatia Jurnalul National, cat si la Realitatea TV, privind un pretins complot al Elenei Udrea la deturnarea candidaturii lui Vasile Blaga la functia din PDL", a explicat avocatul, aratand in continuare ca ministrul "a simtit nevoia unor luari de pozitie publica".

Avocatul Elenei Udrea a mai aratat ca "este dreptul legitim al unei persoane de a se apara", el explicand ca "a fost vorba de o disputa publica ce s-a inscris in limitele normelor legale interne si internationale".

"Nu exista astfel nicio urma de proba privind prejudiciul material provocat de afirmatiile clientei mele care sa atraga cu sine si incriminarea acestei in cadrul unei actiuni civile delictuale", a conchis avocatul in fata instantei.

Avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu a cerut instantei sa admita actiunea asa cum a fost formulata de clientul sau.

Instanta Tribunalului Bucuresti va da pronuntarea in acest dosar peste o saptamana, pentru ca avocatii celor doua parti sa poata depune documente si inscrisuri.

Istoria proceselor Udrea-Vintu-Boc

In 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a actionat-o in instanta pe Elena Udrea, intr-un dosar care are ca obiect raspunderea civila delictuala, daunele solicitate fiind de un milion de euro. In 2011, toate cele trei termene de judecata au fost amanate, dezbaterile fiind reluate in 28 noiembrie.

Sorin Ovidiu Vintu l-a actionat in judecata si pe Emil Boc, dosarul fiind inregistrat tot in 15 octombrie 2010. Vintu ii cere lui Emil Boc daune de un milion de euro pentru acuzatiile aduse cu privire la cazul FNI si de o eventuala implicare intr-o lovitura de stat.

Ultimul termen in dosarul Vintu-Boc a avut loc in 22 noiembrie, cand instanta Tribunalului Bucuresti l-a audiat pe premier. Judecatorul a amanat cu o saptamana pronuntarea in aceasta cauza.

Emil Boc a raspuns mai multor intrebari adresate de instanta, precum si unora depuse la dosar de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu.

"Aliantele dintre politicieni si presa pot crea instabilitate politica", a spus Boc, raspunzand astfel intrebarii judecatorului referitoare la modul in care apreciaza ca simpla exprimare a unei opinii apartinand lui Sorin Ovidiu Vintu ar putea crea instabilitate politica.

Premierul a mai sustinut ca este un act de notorietate si ca figureaza in interceptarile dosarului lui Vintu ca acesta a afirmat ca s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Raspunzand unei intrebari depuse la dosar de avocatii lui Vintu legate de lectii de morala fara mentionarea pagubitilor FNI, Boc a raspuns ca a facut doar afirmatia ca pe unele posturi TV nu se reiau informatii de interes public despre pagubitii FNI. "Am spus ca statul prin AVAS a platit o suta de milioane de euro pagubitilor FNI", a declarat premierul in fata instantei.

Sorin Ovidiu Vintu l-a dat in judecata si pe Traian Basescu, actiunea fiind inregistrata la Tribunalul Bucuresti in august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembrie, instanta a stabilit amanarea cauzei pana la 17 februarie 2012. Si in acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Udrea proces Vintu, #Udrea proces daune Vintu, #Udrea proces daune tribunal , #procese