Cum isi alinta SOV "nevestelu'': Dau cu carja dupa tine! - stenograme

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 11:26
9312 citiri
Cum isi alinta SOV "nevestelu'': Dau cu carja dupa tine! - stenograme
Foto: Libertatea

Procurorii au desecretizat mai multe stenograme din dosarul falimentarii Petromservice. Interceptarile, realizate in baza legii privind siguranta nationala, contin si discutii telefonice in care Sorin Ovidiu Vintu pare extrem de suparat pe iubita sa.

Omul de afaceri, in varsta de 57 de ani, era deranjat ca iubita sa, Gratiela Giolu (29 de ani), ii intrerupea discutiile telefonice pe care le avea cu amicele, chiar atunci cand punea la cale afaceri, scrie Evenimentul Zilei.

Intr-una dintre stenograme, SOV este surprins in timp ce vorbeste la telefon cu una dintre colaboratoarele sale apropiate, Oana Marcoci - consilier la Petromservice, despre o majorare de capital si scoaterea unui actionar minoritar, Nistorescu, dintr-o firma.

Oana Marcoci: Si voiam sa-ti spun ca am vorbit cu Nistorescu, care va fi diluat...

Sorin-Ovidiu Vintu: O secunda, iubita, ca a venit fata de serviciu. Grati vine, aude ca vorbesc cu o gagica si cica: "Ce faci, pui mare!", dar tare, sa auda gagica ca e nevasta in casa.

O.M.: Mi se pare corect, trebuie sa-si delimiteze teritoriul.

S.O.V.: Si l-a marcat, da-l incolo, nu mai e nevoie sa si-l marcheze. "Ce vrei sa spui, ca nu pricep cu figurile tale? Iti dau cu telefonul in cap, dau cu carja dupa tine. (Nota procurorilor: se adreseaza Gratielei, care se afla langa el). "

(...)

O.M.: Vom subscrie, respectiv treizeci si...

S.O.V.: Foarte bine, iubita, hai! Da drumul la majorarea de capital, da drumul la bani, dar tot astia cu imprumut la inceput, ca sa se piarda timpul, ca pana face majorare de capital, doua luni. Da-le drumul la capitalizare.

Despre Liviu Luca: "Nu poate sa fie un antreprenor bogat si lider de sindicat"

Gratiela Giolu mai apare si in stenogramele cu sindicalistul Liviu Luca, cand SOV se plangea ca e racit si va sta in casa de Craciun.

"Lasa, ca stau acasa la caldurica, cu nevestelu', imi revin", era in toane bune mogulul. "Bine, hai ca maine vreau sa trec pana la tine sa-ti aduc vreo doi carnati", ii promitea Luca.

Din alte stenograme reiese ca SOV il critica in interceptari pe sindicalistul Liviu Luca. El era nemultumit ca acesta nu-i mai asculta sfaturile despre investitiile societatii.

Sorin Ovidiu Vintu: Ce dracu? Normal ca tot pe mana mea trebuia sa joace si de acum inainte.

Oana Marcoci: Ei, asta e, ca el trebuie sa aibe felia lui de jucarie. Ca altfel nu se simte bine.

S.O.V.: N-are sindicat? Sa se duca sa urle la sindicalistii lui acolo! Bai, nici nu poate sa suga p...a prin batista! Nu poate sa fie un antreprenor bogat si lider de sindicat.

O.M.: Da. Ori, ori.

S.O.V.: Dar, evident! Cat mai poti sa minti lumea?! Cat mai poti minti oamenii? Ce dracu'! Ori esti lider sindical, ori esti om de afaceri. El este om de afaceri acuma, nu poate sa fie si lider sindical. Si el trebuie sa-si evalueze prioritatile in viata. Ce vrea? Vrea sa aiba bani? Liniste? Sa se dea mare ca are bani? Sa-si tina familia la inalte standarde? Sa-si tina copila la inalte standarde? Sau vrea sa fie aplaudat de o masa de cateva mii de muncitori?

SOV este in penitenciar de mai bine de patru luni unde executa o condamnare de un an de inchisoare pentru santaj. El a mai fost trimis in judecata in alte trei dosare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Vintu iubita, #Vintu Liviu Luca, #Vintu Petromservice, #SOV stenograme , #arestat