CSM verifica mai multi procurori care l-au anchetat pe Sorin Ovidiu Vintu

Joi, 04 August 2011, ora 14:00
2065 citiri
CSM verifica mai multi procurori care l-au anchetat pe Sorin Ovidiu Vintu
Foto: Arhiva

CSM verifica mai multi procurori care l-au anchetat pe Sorin Ovidiu Vintu.

Inspectia judiciara a Consiliului s-a sesizat din oficiu, in urma deciziei procurorului general de a redeschide dosarele pe numele lui Vintu.

Irinel Paun este, potrivit Antena 3, unul dintre procurorii vizati. Acesta a decis cele mai multe disjungeri in dosarele lui Vintu.

Alte trei dosare legate de S.O.V. au fost redeschise, joi, anunta Realitatea TV.

Dosarul FNI este redeschis, celelalte dosare ale lui Vintu conexate

Ministerul Public a decis redeschiderea dosarului FNI si analizarea unitara a celor patru dosare in care Sorin Ovidiu Vintu este cercetat pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, respectiv dosarele FNI, Banca Agricola, BID si Banca Romana de Scont.

Intr-un comunicat remis presei de catre Ministerul Public se arata ca decizia survine ca urmare a solicitarii formulate de fostul director Gelsor Nicolae Popa, dar si analizarii cauzelor in care Vintu a fost acuzat de spalare de bani.

Din analiza celor cinci dosare rezulta ca parcursul procesual al acestora este similar, fiind identificate numeroase incalcari ale normelor de procedura, dispozitii repetate de disjungere a cauzei cu privire la unele persoane cercetate si solutii atipice pentru practica organelor judiciare, informeaza Parchetul General.

"Punctul de convergenta al cauzelor de mai sus consta in aceea ca activitatile au fost derulate prin intermediul societatilor comerciale membre ale Grupului GELSOR, controlat, direct sau prin persoane interpuse, de Vintu Sorin Ovidiu. Faptele savarsite au vizat, in esenta, configurarea si exploatarea intr-o perioada indelungata de timp a unor fluxuri financiare ilicite, utilizand practic aceleasi modalitati de operare si implicand aceleasi persoane si institutii", se arata in comunicatul Parchetului General.

Parchetul mentioneaza ca separarea artificiala a dosarelor a condus la ignorarea legaturilor temporale si de cauzalitate, astfel incat cercetarile s-au limitat la lamurirea partiala a circumstantelor in care au fost comise faptele. Intre altele, expertizele realizate nu au reliefat beneficiarii finali ai sumelor de bani obtinute si modul de directionare a acestora, desi acest aspect era de esenta aflarii adevarului.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#sorin ovidiu vintu procurori, #csm procurori vintu , #procese
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
CSM trebuie sa rezolve cu coruptia din justitie