Condamnat la 11 ani de inchisoare in mai multe dosare, Sorin Ovidiu Vintu face cerere de liberare conditionata

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 02 Ianuarie 2020, ora 09:24
13805 citiri
Condamnat la 11 ani de inchisoare in mai multe dosare, Sorin Ovidiu Vintu face cerere de liberare conditionata
Foto: Facebook/ Sorin Ovidiu Vintu

Judecatoria Sectorului 5 discuta pe 8 ianuarie o cerere de liberare conditionata facuta de fostul mogul Sorin Ovidiu Vintu care executa in prezent o pedeapsa de 11 ani de inchisoare, dupa ce magistratii au contopit mai multe sentinte primite de acesta in ultimii ani.

Sorin Ovidiu Vintu a facut pe 3 decembrie cererea de liberare conditionata direct la Judecatoria Sectorului 5, fara ca situatia sa mai fie discutata in cadrul Comisiei de liberari conditionate din penitenciar. Deoarece a fost nemultumit de termenul de o luna primit, fostul mogul a facut o cerere de preschimbare a termenului, dar judecatorii i-au respins solicitarea.

Dupa cum am aratat, Vintu executa o pedeapsa de 11 ani de inchisoare, dupa ce instanta a contopit sentintele din mai multe cazuri. Cele mai mediatizate condamnari sunt sentinta de 8 ani de inchisoare din dosarul caderii Fondului National de Investitii sau sentinta de 10 ani de inchisoare din dosarul Petromservice.

Vintu mai avea doua condamnari definitive, in dosarul privind santajarea fostului deputat PSD, Sebastian Ghita si, respectiv, cel privind favorizarea fostului director Gelsor, Nicolae Popa.

Decizia de contopire a sentintelor a fost data de Curtea de Apel Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie si este definitiva, potrivit portalului instantelor.

Citeste si Judecatorii au adunat toate condamnarile lui Vintu: Fostul mogul trebuie sa execute 11 ani de inchisoare

Cat a executat

Judecatorii i-au mai interzis lui SOV dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea pedepsei.

Din pedeapsa de 11 ani, urmeaza sa se scada perioadele in care SOV s-a aflat arestat sau incarcerat in multiplele sale dosare:

- De la data de 9 septembrie 2010 la data de 16 septembrie 2010;

- De la 20 aprilie 2011 la 21 aprilie 2011;

- De la 29 aprilie 2011 la 16 iunie 2011;

- De la 7 noiembrie 2011 la data de 14 noiembrie 2011;

- De la 21 iunie 2012 la 1 mai 2013;

- De la 25 ianuarie 2014 la data de 19 noiembrie 2014;

- De la 22 iulie 2016 la zi.

Mai are un dosar

SOV mai are un dosar pe rolul instantelor. Omul de afaceri a fost trimis in judecata, la sfarsitul anului 2018, pentru cumparare de influenta.

Acuzatiile DNA: i-ar fi dat 1 milion de euro fostului sef al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Procesul este in faza de Camera Preliminara, in care sunt analizate legalitatea obtinerii probelor si rechizitoriul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Sorin Ovidiu Vintu liberare, #Sorin Ovidiu Vintu conditionata, #Sorin Ovidiu Vintu penitenciar , #stiri Sorin Ovidiu Vintu