Cezar Preda: Cei care vorbesc despre Vintu sa lase institutiile sa-si faca treaba

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 17:50
1677 citiri
Cezar Preda: Cei care vorbesc despre Vintu sa lase institutiile sa-si faca treaba
Foto: Sfin

Cezar Preda, vicepresedintele PD-L, le-a recomandat celor care comenteaza retinerea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu sa "lase institutiile statului sa-si faca treaba".

Acesta a adaugat ca "nu sunt mai egali in fata legii Vintu si Diaconescu decat oricare alt cetatean al Romaniei".

"Le-as recomanda celor care s-au infipt in microfoane sa comenteze o retinere ca nu au nici suport juridic si, pana la urma, nici logica elementara, de bun simt, in a lasa institutiile statului sa-si faca treaba.

O fi dl. Vintu un mare om, care a platit foarte multi oameni care-i sar acum in aparare, dar e un cetatean al Romaniei, ca noi toti, si daca avem incredere in institutiile statului, le lasam sa lucreze. Eu nu cred ca un tribunal, o instanta superioara, prelungeste un mandat de 24 de ore la 29 de zile pentru ca asa vrea cineva. (...) Nu-i mai egal in fata legii Vintu si Diaconescu decat orice cetatean", a sustinut vineri Preda, intr-o conferinta.

Hossu: Vintu voia sa puna mana pe patrimoniul sindicatelor

El a apreciat ca politicienii si reprezentantii societatii civile care pun problema in acest fel "nu au justitie, nu au absolut nicio incredere in inamovibilitatea judecatorilor si cred ca acestia actioneaza la comanda politica". "Resping asemenea lucruri, nu ma pronunt, mi-as dori din tot sufletul ca oamenii sa fie nevinovati, dar sa lasam instanta sa-si spuna cuvantul", a adaugat democrat-liberalul.

Patriciu: Arestarea lui Vintu este politica. Basescu a ordonat arestarea mea

"Acum, cand patronul unui post este arestat, faceti legatura intre patron si televiziune. Pana acum, cand noi faceam legatura intre patron si televiziune, spuneati ca n-au nicio legatura, ca jurnalistii sunt oameni independenti, ca fac programe si emisiuni proprii, ca patronul nu intervine, cum s-a schimbat aceasta optica?", a mai spus liderul PD-L.

Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan, dar si Alexandru Stoian au fost arestati preventiv, joi noaptea, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucuresti, care insa nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Vintu a fost retinut: Procurorii cer arestarea preventiva pentru 29 de zile

Potrivit procurorilor, din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi trimis sume de bani lui Nicolae Popa, "pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 423/20.03.2007 a Tribunalului Bucuresti, pronuntata in dosarul nr. 24.632/3/2006, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 2098/2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dosar in care la data de 23.07.2009 a fost emis mandat european de arestare".

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Cezar Preda, #Preda arestare Vintu, #Cezar Preda Vintu , #stiri Sorin Ovidiu Vintu