Cererea de eliberare sub control judiciar facuta de Vintu, judecata la Buftea

Marti, 10 Mai 2011, ora 12:50
1213 citiri
Cererea de eliberare sub control judiciar facuta de Vintu, judecata la Buftea
Foto: Arhiva

Reprezentantul Ministerului Public a solicitat, marti, Judecatoriei Sectorului 5, unde a fost depusa cererea de eliberare sub control judiciar formulata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, ca solicitarea sa fie declinata la Judecatoria Buftea, instanta competenta teritorial.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si apropiatul sau, Ilie Cezar Ion, arestati de Tribunalul Bucuresti pe 29 aprilie, intr-un dosar in care sunt cercetati pentru ca l-ar fi santajat pe Sebastian Ghita, au fost adusi, marti dimineata, la Judecatoria Sectorului 5, unde au formulat cereri de eliberare sub control judiciar.

In sala de judecata, procurorul de sedinta a invocat exceptia necompetentei teritoriale a Judecatoriei Sectorului 5 si a cerut declinarea cererilor la Judecatoria Buftea, instanta competenta sa judece pe fond dosarul in care sunt inculpati cei doi.

Judecatoria Sectorului 5 a ramas in pronuntare pe exceptia invocata de parchet.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost arestati pentru 29 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, pe 29 aprilie, recursul procurorilor impotriva deciziei din 21 aprilie a Judecatoriei Sectorului 5, care a decis cercetarea celor doi in libertate. Decizia Tribunalului Bucuresti, luata cu majoritate de voturi, a fost definitiva.

Vintu vrea sa fie eliberat provizoriu sub control judiciar

Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost retinuti, pe 20 aprilie, pentru 24 de ore, fiind cercetati de procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul PICCJ pentru santaj. "Din probele administrate pana la acest moment procesual a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu Sorin Ovidiu a pretins partii vatamate G.S. suma de 150.000 de euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani", se arata in comunicat.

Sebastian Ghita a depus, la inceputul lunii aprilie, o plangere penala la Parchetul instantei supreme, in care acuza ca ar fi fost santajat si amenintat de Vintu.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#sorin ovidiu vintu proce ghita, #eliberare control judiciar vintu , #procese