Cand discuta instanta cererea de eliberare conditionata a lui Vintu

Joi, 14 Februarie 2013, ora 14:40
1380 citiri
Cand discuta instanta cererea de eliberare conditionata a lui Vintu
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a depus la Judecatoria Sectorului 4 o noua cerere de eliberare conditionata, el avand de executat un an de inchisoare pentru ca l-a santajat pe Sebastian Ghita, fost manager al postului Realitatea TV, instanta stabilind pentru 6 martie termenul pentru judecarea solicitarii.

Comisia de eliberare conditionata din cadrul penitenciarului Bucuresti-Jilava a dat aviz favorabil, pe 7 februarie, in privinta eliberarii lui Sorin Ovidiu Vintu.

Este pentru a doua oara cand Sorin Ovidiu Vintu incearca sa iasa conditionat din inchisoare, prima cerere fiind respinsa definitiv de Tribunalul Bucuresti in data de 25 ianuarie.

Sorin Ovidiu Vintu a executat aproape opt luni din pedeapsa de un an de inchisoare data de Curtea de Apel Bucuresti pe 21 iunie 2012.

Sorin Ovidiu Vintu si omul sau de incredere, Ion Ilie Cezar, au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului General pe 23 mai 2011, fiind acuzati ca l-au santajat pe Sebastian Ghita.

Potrivit Parchetului, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste in folosul lor de beneficii materiale, cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", sustine Parchetul General.

Fostul manager al postului Realitatea TV Sebastian Ghita spunea, pe 7 iunie 2012, la Curtea de Apel Bucuresti, ca in perioada in care lucra la aceasta televiziune Vintu l-a amenintat si a facut presiuni asupra sa pentru a-i plati suma de 200.000 de euro lunar.

"In momentul in care Vintu mi-a spus acest lucru avea 30 de oameni in jurul sau, ceea ce impreuna cu tonul pe care mi-a vorbit domnul Vintu m-a facut sa percep acest moment ca o amenintare", a afirmat Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita a povestit ca Vintu a continuat sa-l ameninte cu diferite ocazii, inclusiv in cadrul unei intalniri la o benzinarie, iar prezenta omului de incredere al acestuia, Ion Ilie Cezar, la sediul Realitatea TV, era nejustificata si fara niciun temei.

"Ajunsese ca domnul Cezar sa-mi spuna ca Sorin Ovidiu Vintu este in parcare sau in alte locatii din jurul sediului televiziunii si trebuie sa ma vad cu el. Din tot comportamentul si afirmatiile lui Ion Ilie Cezar am perceput mesajul ca nu e bine sa ma pun rau cu domnul Vintu. Acesta mi-a spus de mai multe ori ca trebuie sa platesc 200.000 de euro pe luna, altfel voi fi dat afara, voi pierde banii sau voi fi decredibilizat in mediul de afaceri", a spus Sebastian Ghita.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Vintu eliberare conditionata 2013, #Sorin Ovidiu Vintu eliberat, #vintu arestat ghita , #arestat