Boc afla peste o saptamana daca ii plateste sau nu despagubiri lui Vintu

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 16:39
1207 citiri
Boc afla peste o saptamana daca ii plateste sau nu despagubiri lui Vintu
Foto: Arhiva Ziare.com

Tribunalul Bucuresti a decis, marti, sa amane pentru data de 29 noiembrie pronuntarea unei decizii in procesul deschis de Sorin Ovidiu Vintu premierului Emil Boc, in care omul de afaceri a reclamat declaratiile facute de seful Guvernului in 2010 in ceea ce il priveste.

Dezbaterile in acest proces au avut loc marti, dupa ce premierul Emil Boc a raspuns unui set de 14 intrebari formulate de avocatul lui Vintu, adresate de instanta, iar pronuntarea a fost amanata la solicitarea acestuia din urma, pentru a depune concluzii scrise.

In sustinerea actiunii, avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu a afirmat ca declaratiile facute de premierul Emil Boc, in ciuda sustinerilor acestuia, potrivit carora ar fi de factura politica, au adus o vatamare imaginii clientului sau.

La randul sau, Valeriu Stoica, avocatul care l-a reprezentat pe seful Guvernului, a cerut respingerea actiunii lui Vintu, subliniind caracterul politic al declaratiilor facute de Boc. Stoica a sustinut ca Vintu nu poate fi privit ca "un simplu cetatean", avand in vedere influenta acestuia, prin prisma trustului de presa pe care l-a detinut.

Prim-ministrul, Emil Boc, s-a prezentat marti, in jurul orei 13.00 la sediul Tribunalului Bucuresti, unde a fost citat in procesul deschis de Sorin Ovidiu Vintu, in urma declaratiilor premierului potrivit carora omul de afaceri ar fi fost implicat in prabusirea Fondului National de Investitii (FNI).

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu anunta, in octombrie 2010, ca intentioneaza sa ii dea in judecata pe premierul Emil Boc si pe ministrul Turismului, Elena Udrea. Vintu a sustinut ca cei doi l-au acuzat, nefondat, ca ar fi fost implicat in prabusirea FNI. Sorin Ovidiu Vintu il acuza pe Emil Boc ca, prin declaratiile sale, i-a afectat imaginea publica, solicitand daune in valoare de un milion de euro.

Actiunea impotriva lui Emil Boc a fost deschisa in instanta pe 15 octombrie 2010, iar marti se judeca, la Tribunalul Bucuresti, al patrulea termen al procesului.

Procesul deschis impotriva ministrului Elena Udrea are termen pe data de 28 noiembrie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Vantu proces Boc, #proces amanat Boc , #procese