Avocatul lui SOV acuza: Dosarele lui Vintu impotriva lui Basescu nu sunt judecate (Video)

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 16:14
2922 citiri
Avocatul lui SOV acuza: Dosarele lui Vintu impotriva lui Basescu nu sunt judecate (Video)

Avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu s-a aratat nemultumit de aparitia in presa a stenogramelor din dosarul clientului sau, considerand ca, in aceste conditii, solutia judecatorului este data sub presiune.

"S-a vorbit ca cineva detine stenograme. Cine le-a inregistrat. Sursa acestor scurgeri in presa este, evident, autorul inregistrarii. S-a creat un curent de opinie care sa influenteze actul de justitie. Aparitia stenogramelor este una fireasca. Problema e ca judecatorul da o solutie in conditiile in care presiunea opiniei publice e evidenta. Altereaza obiectivitatea actului de justitie si insasi ratiunea justitiei", a declarat avocatul lui Sorin Ovidiu Vintu, Doru Costea, la Realitatea Tv.

In ceea ce priveste actiunea in justitie a lui Sorin Ovidiu Vintu in legatura cu afirmatiile facute de presedinte la adresa acestuia, avocatul sustine ca a fost una de natura calomnioasa.

"In 2009 Traian Basescu a facut afirmatii cu caracter calomnios la adresa lui Sorin Ovidiu Vintu. Afirmatii neadevarate, nu numai nedovedite. Sorin Ovidiu Vintu s-a adresat justitiei. In 7 iulie 2009 am fost mandatat de Sorin Ovidiu Vintu sa formulez o cerere impotriva lui Traian Basescu in legatura cu rambursarea ilegala. Traian Basescu zice ca a fost dovedita, dar nu am vazut o decizie judecatoreasca. Am primit termen in 16 octombrie 2009. La scurt timp domnul presedinte a facut o alta afirmatie cu caracter calomnios. Sorin Ovidiu Vintu a reactionat", a completat avocatul.

Avocatul a declarat ca a trimis prin posta aceasta noua cerere adresata instantei si a primit termen tot pe 16 octombrie la aceeasi instanta, acelasi complet, acelasi judecator.

"Sunt indreptatit sa cred ca aceasta coincidenta este una care ma obliga sa formulez o cerere de stramutare, pentru ca am o banuiala legitima. Nu pot sa cred ca sistemul aleatoriu a functionat asa incat doua cauze inregistrate la o distanta de o luna, dintre care una trimisa prin posta, sa primeasca acelasi termen la acelasi judecator. Am formulat cerere de stramutare care au fost judecate de ICCJ, au fost respinse si de atunci acele dosare au disparut.

In sensul in care acele dosare trebuiau sa se intoarca imediat la Tribunalul Bucuresti sa primeasca termen si sa fie judecate. Erau niste dosare impotriva domnului Traian Basescu care este un cetatean egal in fata legii. Sunt opt luni si aceste dosare nu apar pe rolul Tribunalului Bucuresti si inscrise cu termen", continua avocatul care sustine ca are serioase indoieli cu privire la obiectivitatea actului de justitie in aceste conditii.

"Din 7 iulie 2009 si pana acum dosarele impotriva domnului presedinte Traian Basescu nu sunt judecate, nu au termen", a concluzionat avocatul Doru Costea.

Avocatul a spus ca, in momentul in care dosarul va primi termen si va fi judecat, Traian Basescu va trebui sa produca probe pentru a-si sustine afirmatiile.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#SOV dosar, #arest Vintu, #dosar Vintu Basescu , #stiri Sorin Ovidiu Vintu