Sorin Oprescu, supus unei coronografii - Avocat: E o pseudo-operatie care presupune si riscul decesului

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 15:53
3274 citiri
Sorin Oprescu, supus unei coronografii - Avocat: E o pseudo-operatie care presupune si riscul decesului
Foto: Arhiva/Ziare.com

Avocatul lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, a declarat luni dupa-amiaza, de la sediul DNA, ca intervetia la care a fost supus primarul suspendat al Capitalei, aflat in arest preventiv, este o pseudo-operatie, care presupune si riscul decesului.

Oprescu, la spital: E supus unei interventii medicale la nivelul inimii

Viorel Mocanu a precizat ca nu are detalii despre starea lui Oprescu, aparatorul aflandu-se de la orele 09:00 la DNA. A mentionat insa ca e vorba despre "o pseudo-operatie" care "presupune si riscul decesului".

Acesta a mai spus ca au fost solicitate toate actele medicale de care este nevoie de la Centrul Medical Academica si de la Elias.

Tot legat de interventia medicala suferita de Sorin Oprescu, avocatul a mai spus ca aceasta necesita un timp de refacere ulterior, o perioada in care se va afla daca unul dintre cele doua stenturi este infundat sau poate o alta vena.

Acesta a precizat ca echipa care il apara pe Oprescu este multumita ca acesta se afla sub observatie, fiind ingrijit de medici care au aparatura si care il pot stabiliza pe termen scurt si lung.

Avocatul lui Sorin Oprescu a mai spus ca se doreste depunerea unei cereri de confruntare directa intre Oprescu si denuntatorul sau, "o cerere de probe reale si pertinente in aflarea adevarului", dar ca pana acum nu s-a depus un astfel de act.

"Am vrut sa prezentam cererea, dar medicii ne-au interzis sa vorbim cu el. Ne-au permis sa luam legatura doua sau trei minute si sa discutam altceva", a mai spus Viorel Mocanu.

"Ce se va intampla doar doctorii decid", a mai mentionat acesta, afirmand ca in situatia in care Sorin Oprescu nu va putea participa la judecata (desi isi doreste asta), aceasta va avea loc in lipsa sa.

Sorin Oprescu a fost internat in dupa-amiaza zilei de sambata la Spitalul Universitar, unitate medicala pe care a condus-o inainte de a deveni primar al Capitalei.

La inceputul saptamanii trecute, Oprescu a acuzat dureri la nivelul inimii si a fost dus de urgenta la Spitalul Sf. Ioan, intorcandu-se dupa aproximativ o ora in arest. A doua zi, marti dimineata, a fost transportat cu masina politiei din nou la spital, pentru investigatii suplimentare.

Apoi a cerut sa fie internat la Spitalul Universitar, pentru a fi consultat de medicul sau curant, dar nu a primit aprobarea, ci i s-a permis ca unul dintre medicii ceruti de avocatii sai in documentul oficial sa vina la cabinetul de la Politia Capitalei.

Concluziile medicului de la Spitalul Universitar dupa ce l-a consultat pe Oprescu

Aparatorii primarului suspendat au acuzat ca i se incalca dreptul la ingrijire medicala si, miercuri seara, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu si a cerut o ancheta la arestul Politiei Capitalei.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul lui Oprescu si a inceput o ancheta: Am ramas socat (Video)

In urma acestei anchete, Ciorbea a decis ca Oprescu "trebuie internat" la spital si tinut sub supraveghere, la sectia Cardiologie, pentru ca poate face oricand un infarct.

Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat in spital

Oprescu a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Sorin Oprescu ramane dupa gratii

Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Update: Conform Antena 3, coronografia suportata de Sorin Oprescu a durat 40 de minute, iar inainte de aceasta edilul suspendat a fost supus de catre medici la o proba de efort. Urmeaza sa se decida daca acesta va mai fi supus unei operatii.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#stare sanatate Sorin Oprescu, #Sorin Oprescu operatie, #avocat Sorin Oprescu cerere confruntare denuntator, #Viorel Mocanu avocat Sorin Oprescu , #arestat