Sorin Oprescu, primul penal cunoscut care contesta interceptarile facute de SRI in dosarul sau

Duminica, 01 August 2021, ora 10:036579 citiri
Sorin Oprescu, primul penal cunoscut care contesta interceptarile facute de SRI in dosarul sau
Foto: Arhiva Ziare.com

Sorin Oprescu va contesta in instanta interceptarile facute de SRI in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie. Avocatul lui Oprescu spune ca sunt patru interceptari ambientale si reprezinta aproximativ o treime din materialul probator strans de DNA in cazul primarului suspendat al Capitalei.

Avocatul lui Sorin Oprescu a declarat, joi, ca va contesta probele obtinute in dosar cu suportul tehnic al Serviciului Roman de Informatii, in conditiile in care Curtea Constitutionala a decis ca sunt neconstitutionale interceptarile facute de SRI in dosarele penale, potrivit News.ro.

"Vom contesta aceste probe. Si in aceasta cauza, DNA a avut sprijinul Serviciului Roman de Informatii cand a pus in aplicare acele masuri de supraveghere si de interceptare. Va conta pentru ca reprezinta aproximativ 30 la suta din materialul probator pe care se sustine acuzatia, atat cu privire la domnul Oprescu cat si cu privire la ceilalti inculpati din aceasta cauza, in sarcina carora sunt mai mute interceptari. In sarcina domnului Oprescu sunt patru interceptari ambientale", a declarat avocatul Viorel Mocanu.

Sorin Oprescu a mers joi la Consiliul Superior al Magistraturii, alaturi de avocatul sau, pentru a formula o plangere in cazul judecatoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti, care in septembrie 2015 a respins contestatia edilului la decizia de arestare preventiva.

Oprescu a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie pe 20 noiembrie 2015, alaturi de mai multi angajati ai Primariei Capitalei, printre care fostul sef de la Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, Cornel Bogdan Popa.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infractional organizat, constituit de Bogdan Popa, care avea ca scop darea si luarea de mita din sume provenite din bugetul municipalitatii.

Oprescu a fost dus la DNA in 5 septembrie 2015, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro la locuinta sa din Ciolpani, de la Bogdan Popa.