Sfidarea lui Sorin Oprescu, bolnavul VIP

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 06:52
9365 citiri
Sfidarea lui Sorin Oprescu, bolnavul VIP

Epopeea medicala a lui Sorin Oprescu cred ca are in ea o tusa de sfidare teribila la adresa pacientului roman obisnuit, care nici nu poate visa la tratamentul de VIP de care beneficiaza arestatul de lux acuzat de coruptie.

Eu nu contest problemele medicale ale dlui Oprescu. Se stia ca e bolnav de diabet si cardiac de multa vreme. Se pare ca insa ca bolile, 12 la numar intelegem acum, nu erau totusi atat de grave de vreme ce nu-l impiedicau sa-si desfasoare mandatul. Dar, ma rog, "arestita" e o complicatie care necesita tratament special.

Nu contest nici dreptul dlui Oprescu de a primi asistenta medicala corespunzatoare. Dar ceea ce vedem este un regim privilegiat, nu numai in raport cu restul arestatilor, ci si cu oamenii liberi.

I-au amortit dlui Oprescu degetelele? Arestatul Ion Popescu ar fi fost dus la Spitalul penitenciar Jilava. Pentru Sorin Oprescu n-a fost bun. Nici Spitalul de Urgenta Sf Ioan, desi zeci de bucuresteni ajung zilnic acolo si nu fac nazuri. Sorin Oprescu a refuzat sub semnatura internarea la Sf. Ioan in rand cu prostimea (ma rog, domnia sa prefera alt termen in perioada de glorie, ireproductibil daca vrem sa pastram tonul decent). Pai de ce, daca degetelele nu se mai dezmorteau?

Avocatul Poporului, altfel un monument de pasivitate pe langa care ordonantele de urgenta ale Guvernului trec precum rapidul prin halta, s-a scuturat si a scos din pamant din piatra seaca o comisie medicala ca sa verfice starea degetelelor.

Foarte bine! Dar o fi dl Oprescu singurul arestat cu probleme medicale? Restul sunt toti sanatosi tun si infloritori? Asa ma gandesc din moment ce pentru niciunul nu s-a deranjat nimeni pana acum.

Convocata in comisie, de exemplu, dna dr. Pop, oftalmolog, a descoperit niste riscuri de maxima gravitate pentru sanatatea dlui Oprescu. Nici mai mult nici mai putin decat iminenta de accident vascular cerebral, dupa cum am auzit-o spunand la televizor cu glasul gatuit de emotie. Ce o fi descoperit si restul comisiei nu stiu, fapt este ca dl Oprescu a fost dus val vartej fix la spitalul pe care l-a pretins de la inceput, adica la Universitar.

Odata ajuns acolo, o comisie interdisciplinara l-a luat la puricat in maxima urgenta. Stiti, degetelele... Cati oameni obisnuiti au parte de asa ceva? Cati beneficiaza de investigatii amanuntite fix atunci cand cred ei ca au nevoie de ele? Si se pare ca nici problema nu era serioasa, cat timp coronografia nu a scos la iveala nimic ingrijorator.

Dar, ce sa vezi?, apare suspiciunea oncologica. Si imediat este asigurata investigatia numita PET-Scan. Foarte bine ca avem grija de sanatatea dlui Oprescu. Dar ma intreb si eu, cati oameni necajiti cu suspiciuni de cancer au parte de PET-Scan de azi pe maine, fara lista de asteptare, fara amanari?

Ma refer la bolnavi care nu castiga intr-un an cat a luat dl Oprescu spaga (pardon, imprumut!) intr-o singura seara la pernuta. Bolnavi care nu au pus in viata lor mana pe ban nemuncit se sting cu zile asteptandu-si randul la un RMN, la un PET-Scan sau mai stiu eu ce investigatie care pentru dl Oprescu este asigurata imediat.

In cazul unui PET Scan, procedura legala e asa: la Casa de Sanatate se depune un dosar medical care sa contina un referat al medicului oncolog insotit de rezultatul celorlalte investigatii care sa justifice aceasta procedura, dosar care este supus analizei unei comisii de experti care dau sau nu aprobarea. A existat in cazul dlui Oprescu aceasta procedura?

Poate isi plateste singur investigatia, adica peste 5.000 de lei. Orice arestat poate sa decida sa faca orice investigatie, fara ca o comisie sa stabileasca daca este sau nu necesara cu adevarat?

S-a mai amanat ceva investigatia din cauza decompensarii diabetului. Alt spital de specialitate, Institutul National de Diabet N.Paulescu, ca doar n-o fi cel de la Jilava, alt regim de urgenta, alte usi larg deschise ca pentru presedintele naturii. Ca sa aflam pe surse ca dl Oprescu si-a provocat practic criza diabetica singur jucandu-se, voluntar sau nu, cu doza de insulina.

Nu e trimis pachet in arest cu tratamentul reglat din nou, ci e tinut sa mai petreaca in regim de spital ceea ce ar trebui sa duca in regim de arest, pentru a fi mutat apoi la o clinica privata pentru investigatia oncologica. Apoi, intelegem ca nu mai e vorba de clinica privata, ci de Spitalul Fundeni. Sa vedem ce-o mai urma.

Eu stiu ca dl Oprescu s-a nascut sub semnul privilegiului si asa a trait o viata. Dar nu e deja cam mult? Nu e nedrept? Nu e discriminatoriu?

Eu zic asa: cine are o problema medicala, ca-i diabet, ca-i cardiaca, ca-i oncologica, sa ia ceva spaga si, odata arestat, poate va fi plimbat peste tot ca sfintele moaste si tratat ca un print. Ca pentru oamenii cinstiti asa ceva nu exista.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Sorin Oprescu arest preventiv, #Sorin Oprescu spital investigatii, #Sorin Oprescu spital privat , #arestat