Oprescu iese de dupa gratii din motive medicale: Va fi plasat in arest la domiciliu

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 12:55
10583 citiri
Oprescu iese de dupa gratii din motive medicale: Va fi plasat in arest la domiciliu
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi eliberat si plasat in arest la domiciliu, au decis, joi, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB). Decizia este definitiva.

Avocatii lui Sorin Oprescu au cerut ca edilul suspendat sa fie eliberat din arestul Politiei Capitalei pe motive medicale, sustinand ca acesta ar trebui sa se poata trata acasa, transmit televiziunile de stiri.

Unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu a precizat ca apararea va "solicita sa fie internat la Spitalul Marius Nasta pentru continuarea investigatiilor medicale".

Reprezentantii legali ai primarului suspendat sustin ca Oprescu are nevoie de investigatii medicale amanuntite, mai ales ca este suspect de cancer. Totusi, decizia primei instantei nu a fost favorabila, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti spunand ca nu exista un document oficial care sa demonstreze ca acesta nu poate fi tratat in arest.

Avocatul lui Sorin Oprescu: Este incompatibil cu starea de arest. Isi face singur injectii

Intre timp, anchetatorii anticoruptie au extins acuzatiile impotriva primarului suspendat, asa ca Oprescu este acum cercetat, pe langa luare de mita, si pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie in dosarul de coruptie in care procurorii DNA l-au prins luand mita 25.000 de euro. Anchetatorii suspecteaza ca edilul suspendat lua un comision 10% din valoarea contractelor, pentru a favoriza diverse firme.

Fratele lui Oprescu: Ii e frica sa nu moara in arest. O inscenare urata!

De cand a ajuns dupa gratii, avocatii au declarat in repetate randuri ca starea lui de sanatate s-a inrautatit. Oprescu a fost internat de mai multe ori in diferite spitale, pentru ca i s-a facut rau sau pentru a fi supus unor analize medicale. De asemenea, acesta s-a plans in numeroase randuri de conditiile din arest.

Recent, Oprescu a reclamat la Ministerul Sanatatii modul in care este tratat in arest si s-a plans si la Colegiul Medicilor, dar si la conducerea Policlinicii MAI "Dr. Kretzulescu".

Oprescu se plange la Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor de doctorita din arest

In reclamatii, Oprescu a spus ca doctorita de la cabinetul arestului Politiei Capitalei nu respecta recomandarile medicilor de la Spitalul Universitar si ca aceasta s-a opus ca primarul suspendat al Capitalei sa faca anumite analize medicale.

Medicul de la Arestul central, reclamat ca nu respecta recomandarile in cazul lui Oprescu

Un alt motiv de nemultumire ar fi faptul ca edilul suspendat nu primeste regimul alimentar recomandat in caz de diabet, boala de care sufera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oprescu arest domiciliu, #Oprescu scapa arest , #arestat