Oprescu face a patra plangere dupa gratii: Toti arestatii sunt injectati cu acelasi ac!

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 12:27
5105 citiri
Oprescu face a patra plangere dupa gratii: Toti arestatii sunt injectati cu acelasi ac!
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul suspendat Sorin Oprescu a depus inca o plangere, cea de-a patra, cu privire la conditiile din arestul Politiei Capitalei, unde se afla de mai bine de o luna.

Reprezentantii sai legali spun ca edilul acuzat de coruptie se plange acum ca tuturor arestatilor li se fac injectii cu insulina cu acelasi ac si ca tot un singur ac este folosit si la aparatul care masoara glicemia.

"Domnul Oprescu are o solicitare expresa prin care arata si doreste ca de fiecare data acul aparatului care masoara glicemia, cat si apenul prin care se aplica si introduce insulina in organism sa fie schimbat. Pana acum, cei de aici nu sunt dotati si nu il schimba si, conform spuselor sale, se foloseste acelasi ac pentru toata lumea", sustine avocatul primarului suspendat, citat de B1 TV.

Astfel, Sorin Oprescu se plange ca viata ii este pusa in pericol de neglijenta celor care il ingrijesc in arest si ca este nevoit sa isi administreze singur insulina.

"Dumnealui e cel care si-o administreaza. In asistenta unui medic nu poate pentru ca programul se termina la ora 16. Au existat cazuri in care dansul a asteptat o ora si jumatate spre doua ca sa vina asistentul sa poata sa-i faca insulina", a mai spus avocatul.

Oprescu s-a plans si de faptul ca i s-au confiscat doua flacoane cu insulina din celula.

"Aceste doua doze au fost tinute intr-o geanta speciala data de doctorii de acolo, altfel s-ar altera, iar doamna doctor pe data de 15, in urma unei discutii, i-a spus ca nu-i mai lasa insulina si ar fi bine sa o predea si pe aceasta in cabinet. La ordinul verbal al comandantului s-a dispus perchezitia doar cu privire la domnia sa.

Sa-i fie ridicate aceste doua doze, cat si restul dozelor din frigider. Coincidenta face ca aceasta perchezitie si aceasta rea credinta a venit fix in ziua in care Colegiul Medicilor a declansat o ancheta in urma plangerii noastre", a adaugat avocatul.

Avocat: Lui Oprescu i-au fost luate pastilele si insulina; Politia: Medicatia se tine la cabinet

Surse au anuntat recent ca Sorin Oprescu si-ar fi administrat o doza mai mare de insulina decat ar fi avut nevoie, dar avocatul a respins aceste acuzatii.

"Oprescu nu si-a facut niciodata o supradoza si, daca ar fi facut-o, dovada ar fi fost rapoartele si consultatiile medicale. Dozele pe care le avea in frigider sunt cele care au fost prescrise si date de la Institutul Paulescu. Faptul ca ei au aflat dupa 40 de zile ca Oprescu isi administreaza singur insulina e inca o dovada ca tot ce am reclamat noi e adevarat", a punctat avocatul lui Oprescu.

Politia confirma: Oprescu detinea ilegal insulina in celula. Ce risca primarul suspendat (Video)

Politia Capitalei a confirmat oficial, vineri dimineata, informatia potrivit careia in celula lui Sorin Oprescu au fost gasite doua flacoane de insulina injectabila, care au fost ridicate pentru ca erau detinute ilegal.

Comunicatul de presa vine in contextul in care unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu s-a plans presei, joi seara, ca celula in care sta clientul sau a fost perchezitionata, iar acestuia i-au fost ridicate toate medicamentele. Ulterior, avocatii primarului suspendat au sesizat conducerea Ministerului de Interne, acuzand conducerea arestului si pe sefa cabinetului medical al unitatii ca nu respecta masurile stabilite de medici pentru clientul lor.

Sorin Oprescu si-ar fi administrat mai multa insulina decat avea nevoie - surse

Sorin Oprescu, dus din nou in arest, dupa ce a fost plimbat din spital in spital

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 7 septembrie, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita. Saptamana trecuta, magistratii au decis ca edilul suspendat sa mai stea o luna in arest.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oprescu plangere Arestul Capitalei, #Oprescu plangere ac insulina, #Oprescu plangere ac injectii , #arestat